Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Ученици сравниха Веско Маринов с Елин Пелин

отпечатай новината

15.05.2012 13:15 | Видян 1874 пъти

Ученици сравниха Веско Маринов с Елин Пелин

Повече от трагични са резултатите от външното оценяване на учениците в София по български език и литература. В тестовете им бъка от безумия и неграмотност, констатираха в образователното министерство. Показателни са дори само два от отговорите, на които оценяващите са се натъкнали в работите на петокласници от столична гимназия.

На въпроса „Кой е певецът на българското село”, ученик е написал кратко и ясно: Веселин Маринов. „Явно те изобщо не мислят, след като могат съвсем първосигнално да оприличат поп изпълнител на класика Елин Пелин, защото това е верният отговор”, пояснява възмутена учителка по литература, имала нещастието да чете написаните глупости.

„Тук „певец” се използва в преносен смисъл, а не буквално, но никой не е вникнал в метафората”, допълва иронично даскалицата. Другата фрапираща грешка е отговорът на въпроса за името на министъра на образованието. Тук децата отново са демонстрирали „творчески” подход като посочили „Бат Бойко”. „Не само, че Бойко Борисов не е образователен министър, но и е използван сленг в обръщението, което е недопустимо в изпитна работа”, продължава с анализа си потресената учителка.

Тя и колегите й са се хванали за главата и от ширещата се неграмотност. „Подрастващите масово не знаят кога и как се употребява пълен и кратък член, не познават запетайките като препинателен знак и пишат така, както го правят в интернет- небрежно”, споделя загрижено педагожката.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !