Кметът и СО на съд за нагласен конкурс

В понеделник Столичната община и кметът Терзиев са на...

Д.Вълчев и М.Райков са...

Вицепремиерът от Тройната коалиция Даниел Вълчев, декан...

Трактора остава зад решетките

отпечатай новината

18.05.2012 16:00 | Видян 1908 пъти

Трактора остава зад решетките

Алексей Петров – Трактора остава окончателно в ареста. Това е решението на Софийския апелативен съд, което излезе днес следобед. Тримата магистрати Иво Вапцаров и членове Христина Михова и Стефан Илиев са преценили, че определението на колегите им от Градския съд е правилно и соченият за глава на “Октопода” трябва да остане зад решетките заради опасенията, че може да натиска свидетели.

На последното заседание по делото “Октопод” свидетелите Пламен Устинов и Донка Митева разказаха как Алексей Петров ги е предупреждавал да внимават какво говорят пред съда. Митева обясни, че Трактора дошъл до Ямбол, където живее тя и я закарал със собствената си кола в София, за да даде показания по делото.

В мотивите на магистратите да не уважат жалбата на бившия съветник от ДАНС, е записано, че “дадените от двама свидетели показания по делото срещу Петров, представляват годни доказателствени средства и изложените в тях факти за опитите на подсъдимия да накара тези свидетели да дадат неверни показания, препятстват разкриването на обективната истина по делото”.

“Това се явява основание за промяна на мярката „подписка” в по-тежка, тъй като ограниченията, наложени му по най-леката мярка очевидно не са в състояние да му попречат да извърши престъпление и най-вече да оказва въздействие върху свидетелите по един или друг начин”, посочват от САС. Според съдиите има опасност главата на “Октопода” да извърши престъпление срещу правосъдието. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !