Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Министър не казва хванат ли е с допинг

отпечатай новината

21.05.2012 16:00 | Видян 2189 пъти | Гласували 1

Министър не казва хванат ли е с допинг

Лъсна една от най-грижливо пазените ТАЙНИ  на спортния министър Свилен Нейков. Тя е свързана с отпадането му от отбора на България по гребане за Олимпиадата в Барселона през 1992 година.

В тима на България се прави тест за медикаменти. След него за Барселона не заминава Свилен Нейков. Проваля се участието на първата в историята двойка скул лека категория с Данчев. Темата не се коментира оттогава и до днес заради родителите на Нейков, които са славни имена в гребането. А после и заради съпругата му Руми. Само тя си знае колко авантюри й е струвало стимулирането на Свилен и свързаните с него нужди от изчистване на тялото му и на душата. Ако се вярва на негови близки приятели и съотборници, след това Нейков се посветил на кариерата на Руми и първи изпробвал всички нови вещества.

Верни на принципа да търсим и другата страна, се обърнахме към пресслужбата на Министерството на спорта. Оттам нито потвърдиха,нито отрекоха сензацията. „Нямаме коментар. За първи път чуваме за подобен случай”, заявиха пиарите. Те обаче не дадоха възможност да питаме директно техния министър

хващан ли е допинг

Апропо, момчетата от тима от онова време днес заемат възлови позиции в спортното министерство, оглавявано от Нейков и във фирмите към него. Той назначи на висок пост човек, смятан за

приближен до Мето Илиенски

с партизанското име Пешо Поялника. Радо Крана, наричан още Малкия Комунист и близък на Кръстника Карамански, също гребец, бе назначен за шеф на фирмата Академика, която е на министерството. Радослав Каратанчев е известен като ексдепутат на Жорж Ганчев.

Гребец е и главният секретар на МФВС Любомир Василев, а “братовчедите” от кану-каяка Дамян Дамянов и Петър Божилов бяха назначени за шефове на тотото и спортната база. Приятелят и състудент на компанията Георги Събков води инспектората – т.е. играе контрольор на малкия, но сплотен колектив.
Свилен направи шеф на кабинета си Каролина Зографова. 31-годишната бадминтонистка има едно качество - кум й е самият Нейков. Двете с жена му Румяна посрещат гостите в кабинета на държавния мъж, заедно със съпруга на шефката на кабинета и

кумец на министъра

Петър Зографов. Той пък е директор на Научно и медицинско осигуряване. Подобен домашен уют и семейственост определено прави впечатление на посетителите, но едва ли добро. В същото време гребната федерация си взе за ръководство съпругата и бащата на министъра. В ръководството й са още продавачи на фалшиви картини и фирмаджии със спорна репутация.

Това не е някакъв вид награда за мълчание на пазители на тайни, а е обграгждане с верни хора по стара татова традиция, коментират невярващите. Супер 19’ напомня за

самоотвержената борба на министъра срещу допинга

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков се срещна с новоизбрания генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова по време на сесията на страните членки по международната конвенция срещу допинга в Париж, предаде БГНЕС.

Министър Нейков поздрави Бокова за престижния пост и й пожела успех на новото поприще. Ирина Бокова се ангажира да съдейства наши кадри да бъдат включени в програми на ЮНЕСКО за обучение и възпитание в реализирането на проекти в борбата с допинга. Тя изрази готовност да разговаря с представителя на Световната антидопингова агенция (УАДА) в ЮНЕСКО Джон Фахи за лицензиране на лабораторията, която е сред основните приоритети на спортното министерство.
Изчистване на забранените вещества сред подрастващите е водеща цел на Свилен Нейков.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !