Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

"Пайнер" се завръщат на сцената на "Пирин фолк" 2012

отпечатай новината

29.05.2012 14:00 | Видян 2818 пъти | Гласували 1

25 нови авторски песни, 12 изпълнители и 4 групи се включват в надпреварата за наградите на най-престижния фестивал на Балканите - "Пирин фолк" - Сандански. Почти десет часа кастинг-екипът слуша в студиото на ТВ1 в София новите авторски песни и канидидат-изпълнителите.

В кастиг - журито участвваха: проф. Дора Христова, ръководител на „Мистерията на Българските гласове“, Димитър Гетов- композитор и ръководител на Ансамбъла на „ЦДНА“, както и Йоланта Лазарова, вокален специалист и ръководител на Хора на ансамбъл „Пирин“ и други специалисти в областта на музикалното продуцентство и вокалното майсторство.

След три годишно отсъствие на сцената се връщат изпълнителите на „Пайнер“, които представиха своите песни за фестивала. Публиката ще види отново Николай Слвеев, Янко Неделчев, Христо Косашки, а резерва в конкурса за песен е и популярният  Здравко Мандажиев, който вече е печелил голяма награда от фестивала.

"Поканили сме и изпълнители като Райна, Румяна Попова, Радостина Паньова, но засега техните продуценти се въздържат от участието им в конкурсните програми", стана ясно по време на кастинга. Публиката ще очаква с най-голям интерес варненската прима Лили Цветкова, фолклорната зевзда Ваня Вълкова, голямата победителка от миналата година Надя Казакова и една от легентите на фестивала Сашка Васева.

След проведения кастинг нов шанс за изява получиха младите изпълнители:  Полина Стайкова, Невена Пейкова, Пресила, Цветелина Башкехайова, група Трикси и други.

В сайта на фестивала www.pirinfolk.com вече може да се видят пълните творчески биографии на класираните песни и изпълнители, както и демо записи от песните, които ще бъдат представени на "Пирин фолк" 2012.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !