Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Вишните събираше кръга на 12-те си стола

отпечатай новината

28.06.2012 15:15 | Видян 2216 пъти

Вишните събираше кръга на 12-те си стола

През 90-те години беше много на мода приятелските КРЪГОВЕ във властта да получават имената на любимите си кръчми. Командирът Костов – тогавашният премиер на България, ходеше в ресторант Олимп на своя най-приближен финансист Славчо Христов. Така обрачът от фирми около него получи името Олимп. Другата силна групировка по онова време също получи кулинарно име – агнешките главички, по названието на любимото ястие на своя патрон – синия депутат Никола Николов.

А далеч по-добре би звучало да му викаха Кръг Вишните по името на ресторанта, където на 12 малки стола едва се събираха едрите телеса на участниците в обръча от фирми – до един възпълни.
Старите софиянци, каквито момчетата от Разград и Благоевградско само мечтаят, но никога няма да бъдат, знаят улица Вишнева. Тя започва от спирката на трамвая в гората, пресича Смирненски и стига до Свети Наум.

Баш на ъгъла на Вишнева и Смирненски – едно от най-красивите места на стара София, се намираше едноименното бистро Вишнева. То беше малко, бохемско и страшно готино заведение, където провинциалисти не вирееха.

Уви, по Костово време си го харесаха Агнешките главички, които – то им личи по името, не се отличават с изискан вкус. И решиха да го направят малко в стил мутробарок – тъпо и претенциозно място. Е, успяха да изгонят пичовете и си останаха сами да се събират на това място.

Не им стигна това, ами, за да преодолеят комплексите си – провинциални и други, решиха да короноват старата бохемска кръчма като Ресторант на годината в своите издания. Сигурно са искали да харесат далия им хляба в ръцете Костов и неговия любим Олимп. Защото и там амбициите за първенство в кръчмарството не бяха малки.

Истината е, че по онова време най-добрите ресторанти на София бяха от веригата Uno – BBQ и Енотеката. За да разбере тази проста и очевадна работа обаче на човек от една страна му трябва вродена дарба за стил и малко пътуване в чужбина. Има и такива екземпляри обаче, които и да видят, и да пипнат, пак не могат да оценят качеството. Провинциалистите си имат и лаф по този повод – „НЕцървул първо поколение”...

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !