Кметът и СО на съд за нагласен конкурс

В понеделник Столичната община и кметът Терзиев са на...

Д.Вълчев и М.Райков са...

Вицепремиерът от Тройната коалиция Даниел Вълчев, декан...

ВИП-кучките влязоха в картотека

отпечатай новината

20.08.2012 15:15 | Видян 28007 пъти

ВИП-кучките влязоха в картотека

Оперативно дело Държанка, в което се съдържа информация за любовниците на знакови философски босове и авоарите, които гангстерите управляват чрез половинките си, е отворено преди 4 месеца от службите за сигурност, пише Всеки Ден. Разработката представлява нещо като картотека на ВИП метресите на мафията, а със събирането на информацията са натоварени новоучредената агенция БОРКОР, службата за сигурност ДАНС, както и икономическото звено към БОП. Инспектори от НАП също подават централизирано данни за търговските операции на музите на десетки добре облечени бизнесмени.


Ето и топ 5 на метресите на мафията, според Всеки Ден:

Листата се оглавява от шефката на Застрахователната хователната компания Лев ин Ива Павлова, която от години живее без брак с Алексей Петров. Държанката на Трактора представлява тартора на Октоподите в десетки дружества и препира парите на гангстера чрез отдавна създадена финансова мрежа от свързани лица. Според оскъдните данни, с които „Всеки ден" успя да се сдобие от разследващите, чрез любовницата на Алексей Петров са препрани близо 70 милиона лева за последните 4 години.
В същото време Трактора от 14 години е официално женен за някогашната продавачка на обувки от завод Кавалер - Габрово Мариана Игнатова. Семплата откъм визия и акъл официална съпруга на мафиота обаче отдавна е настанена в панелка, докато любимият й харчи милионите охолно с любовницата си.

При осъдителна присъда на Трактора държавата ще прибегне до конфискация на имуществото му, след като наскоро в парламента бе гласуван дългоочакваният закон за конфискация. Той дава право на държавата да посяга на милионите на любовници, сестри и близки приятелки на осъдените мафиоти. От години гангстерите прибягват до елементарния трик да прехвърлят всичко на метресите си, някои бандити даже се развеждат фиктивно с официалните си съпруги, за да спасят имущество банкови сметки.
Такъв е случаят с класираната на второ място мафиотска "метреса" Моника Добринова. Бившата съпруга на кокаиновия крал Евелин Банев се раздели с него през 2007 г., когато Брендо бе арестуван за пране на пари от наркотрафик. Фиктивният развод позволява на Моника Добринова да оперира с десетки мильони левове и да върти чрез офшорни дружества туристическата империя на наркокраля от Тополовград. Любовницата на Брендо управлява морския комплекс Оазис в курортното селище Лозенец, 5-звездния хотел Ле фльор в центъра на София, както и още десетина топ имота за десетки милиони в цяла България.

Ако Брендо бъде осъден в Италия на ефективен затвор за трафик на кокаин от Южна Америка към Европа, голяма част от имуществото на бившата, му съпруга Моника ще бъде конфискувано в полза на България. Музата на Брендо все пак ще успее да спаси част от комплекса Оазис, тъй като е декларирала отдавна пред данъчните, че част от парите за построяването му са дошли от нейния баща Александър - шеф на модната марка Бициани.

Любовницата на Младен Михалев-Маджо - фамозната брюнетка Милкана, също е в челната петица на мафиотските държанки, които са попаднали в картотеката на службите за сигурност. Действащи съдебни дела и разследвания срещу Маджо няма, но службите за сигурност разследват стари дейности и икономически придобивки на основателя на групировката СИК. Твърди се, че е възможно в скоро време Младен Михалев да бъде привлечем като обвиняем по аферата Софийски имоти.

Милкана съжителства с Маджо от 10 години, заради нея митичният мафиот изостави съпругата си Елена и дъщеря си. Държанката на Младен Михалев е бивша съпруга на внука на Добри Джуров и от години живее в Швейцария в палат на брега на Женевското езеро. Там повечето време от годината прекарва и Маджо.

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !