Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Петър Берон се жени за журналистка

отпечатай новината

24.09.2012 14:45 | Видян 3082 пъти

Петър Берон се жени за журналистка

72-годишният Петър Берон реши да мине под венчилото за втори път. Избраницата му е 19 години по-младата от него журналистка Маруся Пенковска, която години наред работи във в. "Над 55". Колоритният учен и политик е вдовец от 10 години, като през 2002 г. той загуби съпругата си Кинка. Сега Берон, който е доста енергичен за годините си, е решил да си взема за съпруга доста по-млада жена.  

Бившият депутат от коалиция „Атака" се пенсионира като директор на Националния природонаучен музей. Старши научен сътрудник е, доктор на науките, повече от 25 години е председател на Българската федерация по спелеология. Потомъкът на автора на „Рибния буквар" е бил на експедиции в близо 100 страни по света и с удоволствие разказва вълнуващи истории, свързани с екзотични кътчета.

И Берон, и Пенковска имат деца от предишните си бракове. Той има син Владимир, който живее и работи в САЩ. Тя е отгледала две щерки - Катерина и Димана. Децата, за щастие, се разбират отлично с доведените си родители и подкрепят сватбата на Петър и Маруся.

Моята рецепта за подмладяване е млада жена, споделя бившият шеф на Природонаучния музей. Животът започва наново, мисля, че мога да изкарам още някоя и друга година, казва младоженецът. Той споделя, че се е женил за пръв път точно преди 50 години и сега отново с трепет очаква отново да мине под венчилото.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !