Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Блатечки стана мандраджия, подкара цистерна с мляко

отпечатай новината

30.10.2012 11:30 | Видян 2028 пъти

Блатечки стана мандраджия, подкара цистерна с мляко

Асен Блатечки подкара цистерна с мляко на старта на снимките на филма "Съдилището". Снимките на новия филм на Стефан Командарев стартираха миналия уикенд.

Началото бе дадено в село Ягодина в Западните Родопи, където още в ранни зори Асен Блатечки, играещ една от главните роли, беше принуден да се приспособи към ниските температури на снимачния терен. Блатечки ще изиграе Митьо, работник в мандра, който разнася мляко в селото.

Актьорът разказа, че покрай проектите, в които участва, му се е налагало да шофира различни превозни средства, но не и цистерна за мляко.

На снимките, бяха включени и жители от местното население. „Убеден съм, че участието на жители от региона, е незаменимо за достоверността на историята, която разказваме“, споделя Стефан Командарев.

Ден преди официалното стартиране на снимките на „Съдилището”, беше заснета сцена от филма. В известното заведение „Строежа” на фона на изпълнение на Стефан Вълдобрев, актьорите Ина Николова и Ованес Торосян, влязоха в своите нови роли. По сценарий, техните герои Мария и Васко отиват на концерт, където звучи най-новата песен на Вълдобрев - "Сняг над Сахара” .

Идеята дошла спонтанно, след като станало ясно, че Стефан Вълдобрев ще прави лайф изпълнение на новите си парчета. Както и с предишните проекти на Командарев, автор на музиката ще бъде Вълдобрев.

В началото на седмицата, снимачният екип започна работа на връх Св. Илия, който е в близост до село Ягодина. Рампата „Орлово око”, която е част от върха, ще замести реално съществуващата скала „Съдилището”.

Командарев е обикалял и търсел дълго време подходящо място, но когато посещава Ягодина, е сигурен, че го е намерил. Тук се случват ключовите събития от едноименния филм и може би най-драматичните и въздействащи сцени.

На тези скали главният герой Митьо (Блатечки), е принуден да извърши неща, за които не успава да си прости до края на живота, а след години отново тук успява да получи разплата. Осъществяването на тази част от проекта е предизвикателство за актьорите и състава на снимачната площадка във всякакъв аспект.

Твърдо решени, те се подложиха часове наред на изключително тежките условия - дори студа и поройните дъждове не можаха да възпрепядстват снимачните дни.

Екипът беше превозен със специално организирани джипове през почти непроходимия път. Поради особения характер на местността, органиразторите на проекта, обясниха, че няма възможност да бъде изграден лагер, така че и следващите дни актьорите и целия снимачен състав ще бъдат мобилизирани до краен предел, за да могат снимките да бъдат осъществени.

Зрителите ще видят неведнъж Асен Блатечки и Мики Манойлочвич (Капитана) по стръмни планински участъци или на ръба на внушителни скали.

Заради динамичните, на места опасни, сцени, помощ на актьорите тези дни, ще окажат множество каскадьори, необикновено голям брой за български филм, както споделят от екипа. Снимките на „Съдилището“ ще продължат до средата на декември.

 

източник: Блиц

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !