Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Цар Киро умира?

отпечатай новината

10.11.2012 08:58 | Видян 2322 пъти

Цар Киро умира?

Ромският гангстер Кирил Рашков - Цар Киро е изведен по спешност в сряда следобед от Пловдивския затвор след припадък заради сърдечна недостатъчност, пише Уикенд.
 
Според информация, предоставена ни от надежден източник, Кирил Рашков е напуснал затвора с линейка, тъй като бил в „безтегловно състояние" - буквален цитат, каквото и да означава това. Фактът, че мургавият менте благородник не е бил настанен в лечебницата на затвора, а директно е откаран в болница, подсказва, че състоянието му е изключително тежко.
 
Преди Рашков да потегли с линейка към болницата, той бил докаран в лечебницата на затвора от надзиратели на общежитието „Хеброс". Притеснените „тъмничари" обяснили, че Цар Киро буквално се строполил в ранния следобед, малко след като обядвал и пил следобедното си кафе. 71 -годишният ромски бос от Катуница изтърпява наказанието, си за хулиганство не в затвора, а в общежитие „Хеброс" именно заради здравословните си проблеми.
в пандиза.
 
От администрацията към затворите категорично отказаха коментар по темата „Цар Киро", което направи мистерията още по-голяма. По всяка вероятност Кирил Рашков е настанен в една от двете големи болници в Пловдив, в които имат сърдечносъдови специалисти - МБАЛ Пловдив или университетската „Свети Георги".
 
Затворници от дран-голника в Пловдив Потвърдиха информацията за припадъка на Кирил Рашков. Според тях той бил покосен от инфаркт. Лишените от свобода коментират, че в конкретния случай Цар Киро не е симулирал, а действително е загубил съзнание - от две-три седмици насам неговото здраве рязко било влошено.
 
Преди няколко дни Цар Киро: бил прегледан от доктор, който не работи към затвора. Лекарят предписал нови хапчета на ромския бос от Катуница и изразил мнение, че на Рашков трябва да бъдат направени нови изследвания, тъй като имал нарушена обмяна на веществата - заради повишена функция на щитовидната жлеза той линеел непрекъснато и имало опасност отново да бъде покосен от инфаркт.
 
Цар Киро е преживял вече два инфаркта - той страда от исхемична болест на сърцето. От години няколко коронарни артерии, снабдяващи благородническото сърце с кръв и с кислород, са запушени. По време на съдебния процес срещу ромския бос адвокатите му настояваха той да не влиза в затвора заради разклатеното си здраве.

Десетките безнаказани престъпления на Цар Киро и родата му и ескалиралото напрежение в Катуница след смъртта на двама младежи обаче мотивираха съдиите да признаят мургавия менте благородник за виновен и той получи 3 години и 6 месеца затвор.
 
Близки до Цар Киро изразяват опасения, че да излезе на свобода. Рашков бил изключително избухлив и трудно приемал, че на стари години е загубил политическия чадър, който го пазеше дълго време.
 
Само преди дни адвокатите на Рашков го информирали, че съдът е постановил всички имоти на фамилията му в Катуница да бъдат съборени до края на годината, тъй като са построени незаконно. Цар Киро приел изключително тежко тази вест, пише още Уикенд.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !