Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Как изгря Росица Кирилова

отпечатай новината

16.11.2012 17:45 | Видян 5530 пъти | Гласували 1

Как изгря Росица Кирилова

Дебютът на Росица Кирилова е с песента "Тишина", която вече е известна на публиката в изпълнение на Васил Найденов.

Композиторът обаче решава да повери парчето и на току-що завършилата Консерватория млада изпълнителка. Росица вдъхва нов живот на "Тишина", в нейно изпълнение песента звучи по съвършено различен начин.

Васил Найденов не се сърди на младата колежка, а дори я поздравява. Никой не очакваше такъв успех с вече издадена помнят си забавния жанр.

През следващата година, 1984-а Росица Кирилова грабва "Мелодия на годината", научи Уикенд.

Тя предизвиква фурор с песента "Любов завинаги" на Морис Аладжем. Малко по-късно излиза и първата й плоча, която носи същото заглавие.

Тогава се случва чудо. За пръв път в историята на „Балкантон" плоча се разпространява в такъв гигантски тираж - над 300 000 екземпляра. Дори Лили Иванова до този момент не е регистрирала такъв феноменален успех.

Големият бум на Росица Кирилова обаче предстои. През 1986 г. тя вади песента "Боса по асфалта", който повече от година и половина е най-големият хит в България и се превръща в нейна визитна картичка. Има дни, в които изнася по 4 концерта.

Бързият триумф на Росица кара зложелателите ѝ да пускат куп слухове за необяснимия ѝ успех. Така се ражда лъжата, че е била любовница на Владимир Живков и той стои зад лансирането ѝ.

"А това е човек, когото и до днес не познавам" , усмихва се Росица Кирилова. Иначе 10 ноември 1989 г. е значим ден в живота на Росица Кирилова.

Датата ѝ е важна, защото със  смяната на властта певицата получила правото да се подвизава и като текстописец.

"Преди това изпълнителите нямаха право да са автори на песни. Щом Тодор Живков сдаде властта, започнах да пиша текстове. Не само за мен, но и за доста колеги. Дори Лили Иванова има в репертоара си моя песен", сподели естрадната звезда пред Уикенд.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !