Сериалът Тревожност с награда...

Дни преди официалната му телевизионна премиера – на 29...

Почина легендарната британска актриса...

На 89 години почина една от гранддамите на британското...

Кой пали войната на моловете?

отпечатай новината

07.12.2012 17:30 | Видян 2041 пъти

Кой пали войната на моловете?

Едва ли сте забравили сериала Стъклен дом на бТВ и ролята на Асен Блатечки, нает от собственика на нов мол да пали стария. По една случайност снимките на новия бяха в Мол Сердика, а на стария – в Мол София. През последните дни сякаш изживяваме филма пред очите си, ама наистина, пише Супер 19'.

В четвъртък вечер пламна за втори път Мол София, след като преди дни два пъти имаше заплаха за бомба срещу Мол Сердика. Като прибавим към това, че ден по-късно се откри поредният мол – Мол България на бул. България и бул.Тодор Каблешков, срещу който изгради стена съседната Билла – първият хипермаркет от тази верига, отворен у нас и най-оборотният хранителен магазин в България, няма как да не заговорим за война на моловете.

Скриха гърмежите, съобщени от свидетели.При пожара в Мол София. И оператор от Канал 3, живеещ в съседната сграда, и клиентка на мола по време на пожара изключително категорично заявиха, че са се чули няколко взрива на фона на огъня.

От МВР побързаха да отрекат това, напук на всички съседи, които няма как едновременно да са получили звукови халюцинации. Ето и официалната версия:

В 19,25 часа е подаден сигнал, че гори фасадата на гърба на централния вход на мола на бул. Стамболийски. На място са изпратени 8 пожарни екипа и 5 линейки. Няма пострадали хора. Всички клиенти и дори зрителите в киносалоните на търговския комплекс са били евакуирани веднага.
Малко след 20.00 часа пожарът в Мол София е локализиран и загасен, съобщиха от МВР.

Все още се работи по всички версии за възникването на огъня, но най-вероятната е влагата да е предизвикала късо съединение, съобщи директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението Николай Николов.

Той отбеляза, че най-вероятно не ставало въпрос за умишлен палеж, въпреки че и тази версия не е изключена. Пожарът не е нанесъл щети във вътрешната част на сградата, съобщи Николов.В момента работят два пожарникарски екипа. Това обаче не се виждаше по същия начин през обективите на камерите на мястото на събитието.

Единият оглежда последния етаж на сградата с кината, а другият работи около самата сграда, каза Николов.Няма застрашени или пострадали хора, допълни той.

Движението по бул. Александър Стамболийски, което беше спряно заради огнената стихия, беше възстановено за часове,допълни още Супер 19'.

Това е вторият пожар в търговския център за тази година, след като на 1 януари огън унищожи част от фасадата на мола откъм ул.Опълченска. А Нова ТВ се сети и за още един случай там.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !