Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

Григор на финал в Бризбейн

отпечатай новината

06.01.2013 09:10 | Видян 1489 пъти

Григор на финал в Бризбейн

Григор Димитров записа историческа победа на турнира в Бризбейн. Най-добрата ни ракета сред мъжете спечели изключително оспорван двубой с кипъреца Маркос Багдатис с 6-3, 5-7, 7-6. С този резултат Гришо отива на финал, пише Всеки ден.

Срещата за изстрелване към финалния мач бе трудна и продължи 2 часа и 28 минути. 21-годишният хасковлия започна много уверено и взе първия сет с 6-3, но опитният Багдатис налучка верния ритъм и се върна в играта. При 6-5 за кипъреца във втория сет Гришо не успя да спечели своето подаване. Той спаси два сетбола, но при третия допусна двойна грешка.

Така се стигна до решителния сет. В него нито един от двамата тенисисти не сбърка при своя сервис и спорът трябваше да бъде решен в тайбрек. Най-добрият български тенисист го спечели със 7-5 и за първи път в кариерата си се класира за финал на турнир на АТР.

В спор за купата в Бризбейн Гришо среща поставения под №1 в схемата Анди Мъри. Британецът е трети в света и елеминира Кей Нишикори с 6:2, 2:0 на полуфинал с японеца.

През сезон 2012 Димитров стигна до три полуфинала, но не успя да преодолее Давид Налбандиян, Давид Ферер и Томас Белучи, пише още Всеки ден.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !