Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Христо Мутафчиев остана без парти за рождения ден

отпечатай новината

04.04.2013 11:30 | Видян 2818 пъти

Христо Мутафчиев остана без парти за рождения ден

Христо Мутафчиев си пожела здраве за рождения ден, за да може да играе дълго в театъра и киното, каза известният актьор пред „Монитор". Днес шефът на Съюза на артистите в България навършва 44 години. „Няма да празнувам, защото съм в усилена подготовка на премиерата на „Духът на поета" в Народния театър", добави той. С ролята на Стефан Стамболов в новата пиеса на Стефан Цанев Мутафчиев ще се върне на сцената на 7 април, след като преди повече от три години бе покосен от инфаркт. След операция той успя да се възстанови, дори засне няколко епизода в сериала „Под прикритие".

„Вече имам две рождени дати. На едната съм на 44, според другата съм на 4 години и се уча да правя някои неща наново", каза още той в телевизионно интервю.

Мутафчиев празнува е роден през 1969 г. в Карлово.  Преди да стане актьор, Христо се занимава с различни неща, но желанието му да бъде актьор надделява. След три години кандидатстване Христо най-после е приет студент и през 1994 г. завършва актьорско майсторство в класа на проф. Надежда Сейкова и Илия Добрев в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов".

Започва актьорската си кариера на сцената на Драматичен театър "Н.О. Масалитинов" в Пловдив, а от 1995 г. е част от трупата на Малък градски театър "Зад канала". Христо Мутафчиев има и множество роли в телевизионни филми и продукции. Сред най-популярните му изяви са тези в сериалите "Дунав мост", "Клиника на третия етаж", "Огледалото на дявола", както и "Най-важното в живота", "Църква за вълци" и др. През 2000 г. Мутафчиев е част от актьорския екип на "Пансион за кучета", режисиран от Стефан Командарев. Седем години по-късно се снима и в следващото заглавие на Командарев - "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде".

От 2005 г. Христо Мутафчиев е председател на Съюза на артистите в България. Христо има син Асен от актрисата Лиза Шопова, с която са имали брак, но се развеждат. С настоящата му съпруга Елица имат един син - Благовест и дъщеря - Ая.

В края на 2010 г. Христо Мутафчиев бе повален от инсулт. Tой се възстановява изключително бързо и дори вече подновява актьорските си изяви, пише vsekiden.

Снимка: vsekiden

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !