Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Владо Пенев не успял да увеличи заплатите на артистите

отпечатай новината

28.05.2013 13:00 | Видян 1686 пъти

Владо Пенев не успял да увеличи заплатите на артистите

Министърът на културата Владимир Пенев отчете дейността на министерството през периода на служебното правителство, пише vsekiden.

Той посочи, че въпреки водените преговори с финансовото министерство, не е било постигнато споразумение за увеличаване на заплатите на артистите, както и за повишаване на финансирането на културните институти.

„Създадена е работна група за подбор на жури за Европейска столица на културата през 2019 г. По кандидатурите в Италия се работи изключително сериозно. Съветвам общините да се отнесат към това много сериозно", заяви министър Пенев.

„Работи се по 10 проекта на стойност 60 милиона лева по ОП „Регионално развитие". От тях са завършени 4", посочи Владимир Пенев. Той каза, че тече процедура за избор на изпълнител за ремонт на три училища за изкуства.

„Индикативна листа за паметници на културата се прави за първи път в България, много е важна и е почти завършена", каза още Пенев. Сключени са 32 милиона лева по програма за консервация и реставрация на културни паметници.

Снимка: facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !