Мъж, загубил пениса си при катастрофа...

Мъж, който загуби пениса си при ужасяваща катастрофа с...

Александър Карелин - най-великият...

Миналата седмица ви показахме кои са най-нацепените...

ЩО Е ТО СЦЕНАРИЙ?

отпечатай новината

24.06.2013 09:00 | Видян 1643 пъти | Гласували 2

ЩО Е ТО СЦЕНАРИЙ?

Откакто на 11 май гръмна скандалът с бюлетините в КОСТИНБРОД все някой – дали отляво или отдясно, ни говори за сценарий.

Поредната драматургична характеристика беше поставена от главния прокурор на думите на бившия премиер Борисов, че политическите му противници искали да го задържат и в ареста да го елиминират.

Има обаче и един друг сценарий, който роди нашата фантазия: Толкова ли е глупав президентът Плевнелиев, че да не види при прочитането на текста на Закона за ДАНС, който отвори кутията на Пандора, постановката, че изискванията към кандидата за председател от стаж 10 години се променят на стаж 8 години и да не се сети, че има един депутат, който отговаря точно на това изискване?

Понеже със сигурност никак не е глупав, значи се е направил на дръж ми шапката и вместо да наложи вето и да обясни какъв казус може да се получи, или просто да върне закона като си премълчи, което е правил неведнъж, той пусна на свобода духа от бутилката.

За тези дни е имало възможност не само да се организира брандиране на протести, но и да се създаде комитет от „представители”, който дори пусна нарочна декларация. В нея личи, че всички цитирани са от кръга Капитал или този около Отворено общество, с който са в тясна връзка. Най-смешна е ролята на бизнесдамата Саша Безуханова, която играе „представител на училището за политика”, вместо да си продава принтерите.

В задачата се пита дали пък не бяха точно тези хора, които издигнаха Плевнелиев за министър, та той скочи направо президент, без да къса връзките си с тях. Опасни връзки, както ще видите от текста ни за малтийските офшорки около цялата „фолклорна група” – на страница 7 в новия Супер 19’.
И още – по случайност един от представителите на кръжеца си призна неотдавна в тв интервю, че фирмите му имали задължения от 300 милиона, въпреки че според пресата те може да са и двойно повече. Основната му компания беше продадена за 170 милиона, ала с един голям проблем – една от двете й концесии най-вероятно ще бъде отнета, след като съдът достигна с такова мнение до последната инстанция. А ако въпросната концесия бъде отнета, сделката за 170 милиона може би ще стане твърде проблематична, понеже купувачите не са идиоти.

Не е случайно, че в служебния кабинет на Плевнелиев човек на Капитал беше министър на екологията, защото това министерство е ресорно по случая с концесията. И не би било странно, ако се цели да се върне обратно планът на кръжеца служебни правителства да ни управляват от векове за векове, защото в този сценарий не влизаше съставянето на кабинета Орешарски.
Всичко това, разбира се е художествена фантазия, наречена от нас сценарий...

А ние да се върнем в реалността: понеже протестът беше наречен красив – това ни накара веднага да си представим изяществото на Иво Прокопиев и Огнян Минчев като негови гурута, в този миг нека да  се обърнем към нещо наистина хубаво. Спецпроектът на новия Супер 19’ е посветен на момичетата от Мис България 2013. Както ще разберете от нас, конкурсът ще бъде телевизионен сериал, който ще тече през юли.

С което искаме да кажем още веднъж – да, целият ни живот е превърнат в сценарий за драматичен сериал, но нищо не ни пречи да си пожелаем по-добри новини до идния понеделник!

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !