Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

"Рецептите на Фройд" – представяне на "Човекът вълк"

отпечатай новината

12.11.2013 09:15 | Видян 1940 пъти

На 12 ноември (вторник), в 19.00 ч., в Червена зала на Червената къща е „Рецептите на Фройд“ - събитие по повод на „Човекът вълк” - най-знаменателният случай в психоаналитичната традиция и случай последен от минипоредицата „5-те случая”.

„Човекът вълк“ (из историята на една инфантилна невроза) се представя под формата напредставление по книга. Това е 5-ти том от минипоредицата:  Зигмунд Фройд, „5-те случая” С участието на: Издателска къща „КХ – Критика и Хуманизъм”, Издателска къща „Стигмати”, Магистърска програма „Артистични психо-социални практики и психодрама” и Центърът за култура и дебат „Червената къща“.

„Повтарящ се, плашещ сън с дебнещи вълци… Тълкуването му ще върне двамата участници в приключението, каквото е всяка анализа – терапевт и пациент, – към далечни травми. Кой е човекът в добрите ръце на Фройд?“ "Човекът вълк” е вероятно най-знаменитият случай в историята на психоаналитичната традиция -  пишат във фейсбук събитието екипа, създавал и представял всички случаи от минипоредицата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !