Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

Касапинът Вини Джоунс спукал нашите от ритане

отпечатай новината

24.02.2014 10:30 | Видян 1980 пъти

Касапинът Вини Джоунс спукал нашите от ритане

Бруталният тип Вини Джоунс, който тази вечер влиза в риалити шоуто „Къртицата", веднъж вече си е имал взимане-даване с България. Но не като актьор, макар че снима у нас няколко филма, последният от които „Рота герои". „Човешката косачка", както беше известен навремето знаменитият футболист, изпотроши краката на българските футболисти начело с Христо Стоичков преди 20 години. Във въпросната касапница четвърт час игра и Илиян Киряков, който сега ще бъде заедно с Вини в риалитито.

Въпросният двубой Уелс - България е от квалификациите за Евро-96 и се играе на стадион „Армс парк" в Кардиф на 13 декември 1994 г. В навечерието на мача мениджърът на Уелс Майк Смит решава, че му трябва някой, който да изпочупи от ритане българските звезди Стоичков, Пенев, Костадинов, Балъков и Лечков. По онова време нашите са четвърти в света и хит от завършилия няколко месеца по-рано шампионат в САЩ-94. Бруталният тип, който трябва да свърши кървавата мисия, е Вини Джоунс.

Англичанин по рождение и гражданство, Джоунс по онова време носи екипа на „Уимбълдън", а преди това е раздавал ритници още в „Челси", „Шефилд Юнайтед" и „Лийдс". В кървавата му трофейна витрина  присъстват експонати като строшения на две места крак на Гари Стивънс от „Тотнъм". Там са и тестисите на Пол Гаскойн, които Вини едва не откъсва с ръка по време на мач срещу „Нюкасъл". За Майк Смит това е точният човек, който ще се разправи с българите!

Остава само да се измисли параграф, по който англичанинът Вини Джоунс да стане гражданин на Уелс. Задачата се оказва доста сложна. Една част от родата на футболния касапин е с ирландски произход. Самият той е роден в английския град Уотфорд. При ровенето в родословното му дърво обаче изнамират документи, че дядо му по майчина линия уж бил от градчето Рътън в Северен Уелс. Нито майката на Вини, нито пък баща му имат нещо общо с тази страна. Мистериозният дядка, чието име така и не става ясно, обаче се оказва достатъчен аргумент за британските власти да връчат на Джоунс уелски паспорт. „Господи! Видяхме във футбола кокаин, подкупи, но Вини Джоунс национал - това вече ни идва в повече!", възкликва футболният коментатор Джими Грийвс.

28 000 запалянковци пристигат на „Армс парк", за да гледат битката с България. Още след първия сигнал на шведския арбитър Лейф Сундел, Вини Джоунс прегазва брутално Ивайло Йорданов. Малко след това Трифон Иванов изстрелва страшна бомба от 30 метра и нашите повеждат в резултата. Малко след него Емо Костадинов на бърза ръка мушва втория. Водим 2:0 след четвърт час игра.

Онези озверяват. Вини Джоунс включва косачката и първо халосва с лакът плешивата глава на Йордан Лечков. След това се пробва да екзекутира и Стоичков, а за капак тегли един ритник в главата на вратаря ни Боби Михайлов. Подучени от Вини, останалите от Уелс също ритат като магарета. След почивката Христо Стоичков забива третия гол за България, като прави за смях защитника Мелвил и вратаря Саутол. От кеф Ицата прави кълбо напред след гола. Публиката полудява от яд. Двама запалянковци нахлуват на терена, за да се разправят с българските футболисти. Полицията едва успява да ги улови, докато бягат по игрището.

В последния четвърт час влиза и Илиян Киряков. Дребосъкът, който по онова време играе в ЦСКА, също опитва от бутоните на грубияна. Храброто Киряче обаче няколко пъти му отнема топката за кеф на 500-те български запалянковци на стадиона. В крайна сметка бием 3:0, а след последния сигнал Вини Джоунс тича при Стоичков и го моли да си разменят фланелките. Ицата, за когото вече е ясно, че ще вземе „Златната топка" по-късно същия месец, неопределено показва съблекалнята. „Нещастен дебют...", отронва Джоунс пред камерите на телевизията, които го чакат на пистата.

Години по-късно, вече като актьор в касови филми като „Гепи" и „Две димящи дула", Джоунс си спомня за кървавата битка за Кардиф. При това не къде да е, а в предаването „Говори с Мика", на което водеща е щерката на Ицо Михаела Стоичкова. На репликата на Михаела: „Надявам се, че не си се бил с баща ми, когато си играл срещу него...", Вини отговаря: „Опитах се, но той беше прекалено бърз за мен. Тогава той спечели „Златната топка" и аз определено исках да оставя своя отпечатък за спомен върху краката му. Гонихме се по терена, а той ми се смееше, че не мога да го стигна".

Вини Джоунс играе и във втория двубой срещу България в София през пролетта на следващата година. Този път обаче той се проявява като истински джентълмен, отправя и няколко опасни удара към нашата врата. Бием 3:1 с два гола на Любо Пенев и един на Балъков. В историята победата остава и с точната прогноза на Илиян Киряков - той е единственият от националите, познал точния резултат. Довечера Вини се присъединява към риалити шоуто „Къртицата". Мълви се, че е получил $100 000 хонорар за изявата си. Той ще остане само няколко дни в България.

Източник и снимка: vsekiden.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !