Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Ето коя микродържава, скрита в...

Коя е най-старата държава в света? В зависимост от това...

THIN LIZZY с концерт у нас

отпечатай новината

29.09.2008 16:15 | Видян 1526 пъти

THIN LIZZY с концерт у нас

Концертът на една от най-страхотните класически рок групи на световната музика THIN LIZZY у нас наближава! Събитието ще се състои на 3 октомври в зала 1 на НДК от 20ч., съобщиха организаторите от СМЕ.

Преди по-малко от месец, звездите издадоха уникален концертен албум-трибют „UK Tour '75”, посветен на легендарния вокал на групата Фил Линът. Албумът е записан на 21 Ноември 1975г. на концерт в Дерби, по време на легендарното турне Fighting Tour и отразява един от най-силните периоди в кариерата на THIN LIZZY. Колекционерският албум е изцяло ремастериран и издаден в луксозен пакет заедно с уникални записи от саунд-чек сесията преди концерта и книжка от 20 страници с редки, непубликувани до сега снимки на групата. В подкрепа на трибютния „UK Tour '75” групата тръгна на европейско турне, което за щастие на всички български фенове ще премине и през нашата страна на 3 октомври. Турнето обхваща 12 държави, сред които Германия, Русия, Хърватска, Полша, Великобритания и други. На концерта си в София групата ще изпълни някои от най-силните си хитове, станали емблема на цяло поколение меломани – The Boys Are Back In Town, Whiskey In The Jar, Sha La La, Rosalie, Cowboy Song и много други.
През годините забележителните парчетата на Фил Линът са вдъхновили някои от най-великите музиканти на нашето време - Хенри Ролинс, Металика, Дъ Кюър, Хюи Луис, Смашинг Пъмпкинс, Ранди Бекмън, Дъ Корс и много други - да направят свои аранжименти по тях. THIN LIZZY държат своеобразен рекорд по кавърверсии на техни песни – 223 парчета на групата са изпълнявани от общо 73 артисти. Дори човекът–институция в музиката Боб Дилън цитира фрази на Линът в своите песни. Признанието към творчеството и ролята на Фил Линът в световната музика, наричан от музикалната критика „Чернокожият Елвис на своето време”, взима своя връх с издидането на негова бронзова статуя в центъра на Дъблин през 2005г. с изключително пищна церемония пред 6000 души. Все още се очаква групата да потвърди датата на пристигането си в България, когато ще бъде настанена заедно със своя 14-членен екип в петзвезден столичен хотел. THIN LIZZY са поръчали в менюто им за вечеря да присъства телешки стек с боровинки, прясна градиснка салата и местни специалитети. Музикантите от групата са почитатели на отлежалото ирландско уиски и хубавото калифорнийско червено вино, които присъстват в изискванията им за напитки.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !