НАЙ-НОВИ
Момичето, което убеди приятеля си да...
На 1 март 2008 г. двама мъже нахлуват в дома на...
Това съобщение е до всички мъже -...
По случай Международния ден на мъжа на 19 ноември ММА...
Йордан Йовчев стана готвач
23.04.2015 15:00 | Видян 1781 пъти
Това се случи на официалната вечеря по повод първия рожден ден на „Къщата на италианските традиции“ в София, чиито гости имаха привилегията не само да опитат вкусните ястия, приготвени от Йордан Йовчев и Джузепе Ломушо, но и да ги получат сервирани лично от двамата готвачи.
„Чувал съм за Джузепе Ломушо отдавна, но се запознахме съвсем наскоро. Когато той ми предложи да ми посвети ястие веднага се съгласих и знаех точно какво искам. Храната, която консумирам абсолютно всеки ден, е пастата. Обичам я максимално изчистена и я допълвам с хляб – така ми дава едновременно много енергия, но и се усвоява много бързо, което я прави подходяща за натоварения ми график“, сподели Йордан Йовчев, който в качеството си на председател на Органиозационния комитет на Световна купа по спортна гимнастика и акробатика усилено се готви да посрещне през май във Варна около 1000 участника от 40 държави.
В Италия, където Йордан Йовчев е живял и тренирал, консумацията на паста с хляб е обичайна. Затова Джузепе му посвещава ястието „Фусили Касеречи“ със специален сос от леки сирена и галета (препечен и подправен натрошен хляб). Предизвикателството към шампиона обаче е не само да я опита, а и да се научи да я приготвя.
„Въобще не се справям с готвенето, но обичам предизвикателствата“, призна Йовчев, който бързо усвои основните умения, необходими за приготвянето на рецептата, а по-късно дори лично поднесе на своите приятели, както и на някои от гостите на Trattoria "Il Maestro Giuseppe Verdi" ястието си.
В последната година маестро Джузепе Ломушо и неговата Тратория станаха популярни сред ценителите на качествената италианска храна и вино не само в София, но и по света. Затова снощи гостите на ресторанта се насладиха на специалното меню с авторски ястия, които Джузепе посвети и приготви специално за Андреа Бочели, Лара Фабиан, Ейдриън Броуди, Карминьо, Йордан Йовчев, Иван Димов, Иван Лечев и Ирмена Чичикова.
Някои от звездните специалитети ще бъдат част от новото пролетно меню на ресторанта, където всеки може да се докосне до традициите, вкуса и гостоприемството на Италия.
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !