Топ 10 на най-известните филмови секс...

Филмите за Нимфоманката (2014) Нимфоманката,...

Суперкамионът Apocalypse е с 850 к.с....

Базираната във Флорида компания Apocalypse Manufacturing...

Роман Полански поиска да отменят повдигнатото обвинение

отпечатай новината

03.12.2008 09:16 | Видян 1813 пъти

Роман Полански поиска да отменят повдигнатото обвинение

Режисьорът от полски произход и носител на Оскар Роман Полански поиска вчера съдът в Лос Анджелис да отмени обвинение за незаконни сексуални контакти с непълнолетна, повдигнато му преди повече от 30 години, съобщиха адвокатите му, цитирани от Ройтерс.

През 1978 г. 75-годишният днес Полански напуска САЩ, за да избегне затвора, след като се признава за виновен в сексуални контакти с 13-годишно момиче.

Първоначално той е подведен под отговорност за шест углавни престъпления, но се признава за виновен в незаконни сексуални отношения с малолетна и останалите пет точки от обвинението отпадат.

След бягството си от САЩ Полански живее в доброволно изгнание във Франция. За него има издадена съдебна заповед за арест, която още е в сила, посочва Асошиейтед прес.

Адвокатите на режисьора заявиха, че имат нови доказателства, предоставени по-рано тази година от документален филм, разкрил неправомерни действия на съда и обвинението, които до такава степен са изопачили процеса, че справедливостта може да бъде възстановена само с пълно оттегляне на обвиненията.

Очернен от американските медииq той не отива в САЩ дори да получи наградата "Оскар", присъдена му през 2003 г. за филма "Пианистът".

Полански, който режисира кинокласики като "Бебето на Розмари" и "Чайнтаун" има френско гражданство и не може да бъде екстрадиран в САЩ.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !