Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

20% заетост на хотели по морето

отпечатай новината

23.06.2017 13:33 | Видян 3449 пъти

20% заетост на хотели по морето

Снимките с празните плажове в Созопол, Свети Влас, на Градина като фон за проверката на министъра на туризма Ангелкова, които пуснахме преди дни, се оказват художествена илюстрация на безрадостните данни, че хотелите ни по крайбрежието в момента имат 20% заетост. Независимо от вчерашните изявления на ресорния вицепремиер Симеонов за 30-40-50% ръст.

Ето какво пише с числа и факти вестник Стандарт, чийто туристически редактор Наталия Малчева е експерт №1 в бранша: "Голямата вълна от туристи, които очаквахме по морето през това лято, май ни подмина. Прогнозираният от министерството на туризма ръст от 30-40% няма да се случи, категорични са хотелиери и ресторантьори от курортите ни. Близо месец след началото на сезона цифрите показват, че ако има увеличение на гостите, то ще е с не повече от 5-6%. При това в сравнение с един от най-лошите сезони през последното десетилетие - миналогодишния.

"Надяваме се да достигнем нивата поне от 2103 г., когато лятото бе по-успешно в сравнение с 2014-а", каза Атанас Карагьозов от Съюза на хотелиерите в Златни пясъци, който следи бизнеса в комплекса "Св. св. Константин и Елена". Според всички от бранша обаче печалбите ще отбележат още по-малък ръст, тъй като разходите се увеличават, а приходите не растат съществено.

"Наистина, през юли и август курортите ни ще са пълни. Но това се случва всяка година - независимо дали има криза, или не", обясни председателят на Българския съюз по балнеология и спа Стефан Шарлопов. Според него не се ли направи нещо за удължаване на сезона и привличане на повече туристи от май до юни и от септември до октомври, няма как лятото наистина да е добро за бизнеса. Официалните данни от регистрираните и настанени летовници сочат, че към 15-16 юни те са били по-малко, отколкото по същото време през миналата година.

продължи >>

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !