Близо 100 000 японци са на възраст...

Броят на хората в Япония на възраст над 100 години е...

BMW разтърси екипа си за дизайн

От 1 октомври в дизайнерските екипи на BMW Group...

Почина майката на фолк певицата Татяна, след тежък взрив

отпечатай новината

11.08.2017 15:53 | Видян 2659 пъти

Почина майката на фолк певицата Татяна, след тежък взрив

Майката на фолк дивата Татяна почина тази сутринта в пловдивска болница. 60-годишната Юлия Шиндова бе приета там на 8 август със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка. Трагичната новина потвърди д-р Красимир Янев от Клиниката по изгаряния в УМБАЛ „Св. Георги”, където лекарите до последно се бореха за живота на пациентката си. Тя е издъхнала около 5 часа сутринта на 11 август.

Нелепият инцидент стана на 8 август около 12,10 часа. Тогава на 112 бил получен сигнал за експлозията на ул. „Пловдив” 40 в Съединение. Изпратените на адреса огнеборци установили, че стопанката е обгоряла, когато се е опитвала да смени старата си газова бутилка с нова. При подмяната явно е имало изтичане на газ, но Юлия не е усетила теча и е запалила газовия котлон.  Експлозията е избила прозорците на стаята и е пострадала покъщнината.

Сериозно обгорялата стопанка на дома е била откарана по спешност и с опасност за живота с линейка в Клиниката по изгаряния в Университетската болница „Св. Георги”.

Изгарянията й били 75 % и били доста дълбоки. От тях 35% били от трета степен в областна на гърба и седалището. Пациентката била поставена на апаратна вентилация и лекарите са започнали да й вливат плазма, за да я стабилизират. Освен дълбоките изгаряния Юлия е имала и съпътстващи заболявания, като диабет и високо кръвно.

Ден след приемането й в болницата тя вдигнала 250 кръвно и лекарите едва успели да я стабилизират. Още тогава медиците отказаха категорично да се ангажират с прогнози, заради тежкото състояние на пациентката си. Те направили всичко възможно, за да спасят живота й, но за съжаление изгарянията били изключително дълбоки и пациентката не успяла да се пребори.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !