Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Празнуват два дни сватбата на Фигаро в Народния театър

отпечатай новината

27.09.2018 17:04 | Видян 1719 пъти

Празнуват два дни сватбата на Фигаро в Народния театър

В два поредни дни Народният театър „Иван Вазов” ще отпразнува прочутата Сватба на Фигаро с премиерния спектакъл „Един безумен ден". 34 години, след като безсмъртната пиеса на Пиер дьо Бомарше е поставена за първи път на сцената на театъра, актьорът и режисьор Михаил Петров кани зрителите на истински театрален карнавал.

Премиерите са на 27 и 28 септември на Голяма сцена, а във внушителния актьорски състав са Параскева Джукелова, Джулия Бочева, Гергана Змийчарова, Стелиан Радев, Димитър Живков, Цветомира Даскалова, Христо Чешмеджиев, Васил Драганов, Стоян Пепеланов и др.

„Това е уникален спектакъл, в който си дават щастлива среща театър, музика, песен, танц, балет и живопис. Една красива авантюра, празнична еуфория за душата и сетивата”, казва Михаил Петров, който заедно с Анна Петрова е автор и на сценичната версия.

За първи път в Народния театър „Сватбата на Фигаро” е поставена на Камерна сцена през 1984 г. от Никола Петков. Любопитното е, че и тогава, и сега, авторът на музиката е един и същ – Любомир Денев.

За актьорите предизвикателството също не е никак малко, защото ще трябва да се съизмерват с истински театрални легенди от постановката преди 34 години – младият Стелиан Радев е граф Алмавива, чиято роля е играна от сегашния директор на театъра Мариус Донкин и Емил Джамджиев, ролята на графиня Розина Гергана Змийчарова „наследява” от Мария Стефанова и Виолета Гиндева, Джулия Бочева в ролята на Сюзан – от Жоржета Чакърова и Камелия Недкова.

Сред звездите в актьорския състав са и Параскева Джукелова, която е Марселина – роля, изиграна великолепно навремето от Виолета Бахчеванова и Николина Лекова. Младият Димитър Живков е в ролята на Фигаро, пресъздадена някога от самия Михаил Петров и Антон Радичев.

Разбира се, за да е пълен в пищността си театралният карнавал, на сцената ще има и дворцов оркестър, съставен от виртуозните музиканти Жорж Паликарски, Слав Бистрев, Николай Казаков и Ивайло Флоров.

Разкошните костюми, с които актьорите ще се вихрят в спектакъла, са дело на невероятната Елена Иванова, хореограф е Мариана Крънчева, а музикален педагог – Евгени Господинов.

Специално за рекламата на спектакъла Народният театър се довери на един от най-прочутите български арт фотографи – Любомир Сергеев, който създаде впечатляващата визия на плаката. Ефектният рекламен видеоклип пък е дело на режисьора Борис Радев и оператора Ивайло Миланов.

Следващите представления на "Един безумен ден" са на 2, 7 и 30 октомври.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !