Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Български хор звучи на старта на Тъмните му материи

отпечатай новината

13.11.2020 16:28 | Видян 547 пъти

Български хор звучи на старта на Тъмните му материи

Дългоочакваната премиера на втори сезон на хитовия сериал на НВО „Тъмните му материи“ зарадва феновете и с българско участие. След като се включи за музикален фон на първата порция епизоди, хорът на Ваня Монева получи нова покана за участие в саундтрака.

Пръв за това съобщи композиторът и носител на „Грами“ Лорн Балф, който е сред отговорниците за музикалната тема на поредицата по едноименната трилогия на Филип Пулман. Той сподели във видео в социалните мрежи изпълнение на народните певици, дирижирани от майката на поп звездата Мария Илиева.

„Изключително сме горди и щастливи с моите момичета да споделим, че пеем и в новия епизод на „Тъмните му материи“ на HBO. Чест е да звучат български гласове, и то на нашия хор "Ваня Монева", написа във Фейсбук и самата Монева.

Припомняме, че по време на работата по саундтрака към първи сезон хорът на Ваня Монева не знаеше в коя тема точно се включва, но получи насоки кога музиката трябва да е по-мистериозна, кога трябва да звучи по-зловещо или радостно и т. н.

"Вкарахме много българско звучене с различни допълнителни ефекти от нашия фолклор. Още докато записвахме, бяхме в директна връзка онлайн с композитора. Бяха много доволни от това, което се случва, и от допълненията, които предложихме. Престижно е да записваме за такъв сериал. Хубаво е, че се обръщат към българското“, разказа тогава пред „Монитор“ Ваня, чийто хор работи и по музиката на „Соло: История от Междузвездни войни".

„От самото начало аз и останалите от музикалния екип знаехме, че искаме някакъв хибрид. Исках, когато слушат музиката, хората да не знаят реално ли е или не, дали са в миналото или в настоящето. Друг важен елемент, който се опитахме да вмъкнем, е винаги темата да съответства на дадения герой“, заяви преди време и Балф, познат още с работата си по „Черния рицар“, „Железният човек“, „Мадагаскар“, „Западен свят“ и още куп телевизионни и кинохитове.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !