12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

В Италия очакват публика на фестивала в Сан Ремо през март

отпечатай новината

16.12.2020 15:53 | Видян 752 пъти

В Италия очакват публика на фестивала в Сан Ремо през март

Организаторите на известния фестивал на естрадната песен в Сан Ремо, Италия, се надяват да го проведат пред публика през март 2021 г, съобщи ТАСС.

"Работим за това публиката да бъде в залата, разбира се, при спазване на всички мерки, които ще бъдат в сила през март", каза Стефано Колета, директор на първи канал на държавната тв и радио компания РАИ.

Предвижда се 71-ото издание на фестивала в Сан Ремо да се проведе от 2 до 6 март 2021 г. традиционно на сцената на театър "Аристон". Художествен ръководител и водещ на фестивала остава популярният шоумен Амадуес.

26 изпълнители ще участват в конкурсната програма, очаква се имената им да бъдат обявени в близките дни.

Тазгодишното издание на фестивала се проведе в традиционен формат през февруари, непосредствено преди въвеждането на карантината в Италия, предава БТА.

Най-старият музикален естраден конкурс, послужил за прототип на "Евровизия", се организира от 1951 г. Развитието на телевизията в Италия до голяма степен е свързано с излъчването на фестивала. По традиция фестивалът, който се излъчва по първи канал на държавната тв РАИ, е най-рейтинговото му предаване.  

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !