Пенелопе Крус на 50 (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Успешната и талантлива актриса в Холивуд - Пенелопе...

Княжевската пътека към Копитото -...

"Княжевската пътека към Копитото вече е частна и...

За първи път в историята: Без Спортист на годината у нас

отпечатай новината

18.12.2020 12:46 | Видян 1167 пъти

За първи път в историята: Без Спортист на годината у нас

България няма да има спортист на годината през 2020 г. За първи път от учредяването на приза през далечната 1958 година наградата няма да бъде връчена. Това е прецедент в спортната история. Досега имаше случаи, когато определеният за най-добър спортист на годината да не се появи на церемонията, за да си получи наградата (б.р. Григор Димитров през 2014 г. и 2017 г.), но винаги наградата беше връчвана, независимо от трудностите. Трябва да отбележим, че въпреки сериозния удар, които понесе спорта заради коронавирусната пандемия родните спортисти постигнаха някои значими успехи през 2020-а.  През годината Цветана Пиронкова направи блестящо завръщане на корта след майчинство, достигайки до четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ и до третия кръг на Ролан Гарос, джудистът Ивайло Иванов стана европейски вицешампион в джудото, Кубрат Пулев се би за световната титла, а борбата ни също записа достойни представяния печелейки три златни медала от европейското  - Мими Христова (кат. до 65 кг.), Миглена Селишка (кат. до 50 кг.) и Едмонд Назараян, който стана шампион на Стария континент в дебюта си при мъжете. Само преди дни Юлияна Янева пък спечели златен медал от Световната купа по борба в Белград. 

Ежегодната церемония "Спортист на годината" се провеждаше с финансовата помощ на Васил Божков, който както е известно от 10 месеца насам има сериозни проблеми с властите у нас и се укрива в Дубай. Може би точно това е причината тази година тя да не се проведе.

За щастие Министерството на младежта и спорта ще отличи най-заслужилите български спортисти през годината по време на шестото издание на церемонията "Нощта на шампионите", организирано от ММС. На нея ще бъдат наградени 14 заслужили спортисти, ръководители и деятели, удостоени с най-високото държавно отличие в областта на спорта - Венец на победителя за 2020 г.   

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !