Пенелопе Крус на 50 (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Успешната и талантлива актриса в Холивуд - Пенелопе...

Княжевската пътека към Копитото -...

"Княжевската пътека към Копитото вече е частна и...

Дани Глоувър и Самюъл Л. Джаксън ще получат почетни награди "Оскар"

отпечатай новината

25.06.2021 14:22 | Видян 761 пъти

Дани Глоувър и Самюъл Л. Джаксън ще получат почетни награди

Чернокожите актьори Самюъл Л. Джаксън и Дани Глоувър са сред четиримата избрани, които ще получат почетни награди "Оскар" за приноса си към киното и обществото, съобщават световните агенции, позовавайки се на американската Академия за кинематографично изкуство и наука.

Киноакадемията ще почете също сценаристката и режисьорка Илейн Мей и норвежката актриса Лив Улман.

Носителите ще получат почетните призове на Управителния съвет на киноакадемията на отделна церемония на 15 януари 2022 г. в Лос Анджелис, която няма да бъде излъчена по телевизията. Отличията преди бяха част от същинската церемония за "Оскар"-ите, която събира милиони зрители пред малкия екран.

"Избраните да получат почетни отличия са оказали силно въздействие както върху киното, така и върху обществото", се посочва в изявлението, направено от президента на Академията за кинематографично изкуство и наука Дейвид Рубин.

Четиримата избраници досега не са получавали "Оскар".

72-годишният Самюъл Л. Джаксън, който се превъплъщава в образа на Ник Фюри в супергеройската поредица "Отмъстителите" и други филми на "Марвел", се е снимал в над 100 филма. Джаксън има номинация за "Оскар" за изпълнението си в хитовата драма "Криминале" (1994) на режисьора Куентин Тарантино.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !