От жертва на побойници до страховит...

Има хора в бойните спортове, които са оставили трайна...

Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

Том Ханкс на 65

отпечатай новината

09.07.2021 10:34 | Видян 1408 пъти

Том Ханкс на 65

"Направих над 20 филма и 5 от тях са добри". Тази скромна реплика не принадлежи на актьор с епизодични или втостепенни роли в нискобюджетни холивудски филми, а на носителя на две награди "Оскар", четири награди "Златен Глобус" и престижното отличие за цялостен принос в киното "Сесил Демил" Томас Джефри Ханкс. 

Лъчезарното калифорнийско момче, което днес е признато за една от културните икони на Америка, празнува своя 65-и рожден ден. Роден е на 9 юли 1956 година в семейството на болничната служителка от португалски произход Джанет Мерилин и пътуващия готвач Еймъс Мелфорд Ханкс. Съпрузите имат четири деца и когато се развеждат първите три - Сандра, Лари и Том остават с баща си, а най-малкият - Джим - при майката Джанет. До 10-годишната възраст на Том, семейството се мести толкова често, че момчето живее в 10 различни къщи. 

Години по-късно в интервю за списание "Ролинг Стоун" актьорът ще признае: "Бях аутсайдер в училище. Бях ужасно, болезнено срамежлив. И в същото време бях момчето, което предизвикваше смях с коментарите си. Но никога не съм създавал проблеми. Бях много добро и отговорно дете". 

Някои не толкова известни факти за живота му обаче показват, че добротата и отговорността са негови неизменни спътници и след като вече е възрастен човек. 

Трагична загуба

През 1978 година, когато е на 22 години, Том Ханкс се жени за своята колежанска любов Саманта Люис. Те вече се радват на своя едногодишен син Колин, а 4 години по-късно в семейството им се появява и дъщерята Елизабет.

Въпреки че бракът им се разпада и през 1987 г. Том и Саманта се развеждат, двамата остават близки приятели. Когато Саманта е диагностицирана с рак на костите, актьорът поема всичките й разходи по лечението. За съжаление след дългогодишна битка за живот, през 2002 г. първата голяма любов на Том Ханкс издъхва. 

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !