12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

БОК с жалба за ощетяване на щангиста Христо Христов в Токио

отпечатай новината

04.08.2021 13:57 | Видян 886 пъти

БОК с жалба за ощетяване на щангиста Христо Христов в Токио

"Българският олимпийски комитет (БОК) ще внесе жалба в (Международния олимпийски комитет) МОК за ощетяването на българския щангист Христо Христов, който беще ощетен от съдиите по време на състезанието в категория до 91 кг, пише gong.bg.

"БОК изразява силно възмущение относно начина, по който щангистът Христо Христов бе лишен от възможността да спечели медал на олимпийските игри в Токио. Категорично смятаме, че българският състезател бе ощетен, което повлия на класирането му. Подобни реферски отсъждания не кореспондират с основните ценности, заложени в спортните надпревари – равнопоставеност, честна игра и феърплей. Не приемаме основанията, с които последният опит на Христов бе обявен за нередовен,“ се казва в изявлението на БОК.

В жалбата, наред със сезирането на МОК за случая, се настоява Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) да приведе своите правилници в съответствие с базисните спортни принципи за да се предотвратят в бъдеще подобни ощетявания на състезатели от съдийския апарат.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !