Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Готов съм да стана пак баща: Калин Вельов

отпечатай новината

03.11.2021 13:08 | Видян 2445 пъти

Готов съм да стана пак баща: Калин Вельов

Калин Вельов е известен не само на музикалната сцена, но и на политическия небосклон. Към момента си е дал почивка от политиката и атакува силно музикалната сцена с чисто ново латино парче, което е озаглавил „Brasileiro“. Калин работи с международен екип по създаването на песента, която излиза на бял свят малко след отпадането му от шоуто "Маскираният певец". 

- Отново изненада почитателите си с нова латино песен. Колко време я подготвяш и какво те вдъхнови да я направиш?

- Тази идея да работя съвместно с диджей е отдавна в съзнанието ми. Искаше ми се да направим латино денс хаус парче, и то не само едно, но в България е по-трудно да срещнеш диджей, който да бъде и музикален продуцент и аранжор. DJ Danny Slim е точно това. Случайно чух негови ремикси във Фейсбук, свързах се с него и му предложих тази колаборация. Тепърва ще правим още песни, тъй като съм щастлив и доволен от работата ни. 

Пратих му песента, която е моя композиция, като хармоника и мелодична линия със записан глас и текст, а всичко останало изработи той, като допълнително записа и моите латино перкусий акустично. Лариса Франклин, хореографката на „Амазония“, е текстописец на бразилската част, а българската написах аз. 

undefined

- Много изпълнители твърдят, че в тези тежки икономически времена е безсмислено да пускат нови парчета... 

- Не съм съгласен... Може би донякъде е безсмислено да се инвестира във видеоклипове в момента, тъй като тя не е никак малка. А същевременно от година-две ние не генерираме някакви особени средства, които да реинвестираме в нещо повече от звукозапис. Истината е, че аз имам мое собствено студио и това донякъде ме облекчава в работата. За мен е важно творците да не спираме да правим музика. И точно в момента, когато сме ограничени и хората са изключително активни в онлайн пространството и са дигитално ориентирани, да пускаме музика. Може би наистина без видеоклипове, но като аудио за мен е задължително. 

- Кога и как се запозна с "Амазония"? Лесно ли се работи с екип от чужбина? 

- С "Амазония" започнахме съвместна работа през 2014 г. Те съществуваха като танцувален проект и не се казваха така, аз съм кръстник на "Амазония". Имах съвместна изява с тях като перкусионист и много се харесахме. Решихме да съберем музикалната с танцувалната част и се роди "Амазония". Живял съм пет години в Нидерландия, където успях да се климатизирам и настроя към техния характер и особености. Лесно е да се работи с тях от гледна на точка на това, че са открити, весели, шумни, енергични и забавни. Удоволствие е да се пътува и работи с тях. 

Трудната част е, че когато са емоционални влизат в крайности. Трябва да знаеш как да успокоиш топката, кога да отстъпиш за известно време, за да се успокоят и след това да им обясниш. Латино етносите не разбират европееца, не разбират нашето мислене. Реагират много бурно на някои неща и трябва д аим обясняваме и да им даваме време. 

Новата певица на "Амазония" е полу-гъркиня, полу-българка. Така тръгна на този проект „Brasileiro“, че е международен. Аз съм единственият на 100% българин в него. 

undefined

- Впусна се и в приключението "Маскираният певец", но свали маската прекалено рано. Допадна ли ти "Куфарът" и успя ли да заблудиш семейството и приятелите си?

- Абсолютно всички заблудих, никой не можа да ме познае. Аз пазих участието си в дълбока тайна дори от семейството. "Куфарът" не беше лесна маска за мен, защото ме ограничаваше откъм движения. Тежестта падаше на главата, което допълнително затрудняваше движенията. Вътре е топло, потиш се зверски, но това е при всички маски. Готино предизвикателство е! 

Доколко ще успееш да изградиш един образ зависи от три неща. Първо от гласа, второ - движенията и трето от подбора на песни. От движения бях много ограничен. Може би за този формат не съм избрал и правилните песни, но не съм го разсъждавал толкова надълбоко, просто избрах парчета, които харесвам и ме забавляват. Определено не съм по призвание певец с някакъв впечатляващ глас, по-скоро музикант, който пее. Намирам за логично отпадането ми. 

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !