12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Принц Чарлз трябва да се оттегли и да остави Уилям да бъде крал: Половината от британците

отпечатай новината

07.04.2022 14:48 | Видян 708 пъти

Принц Чарлз трябва да се оттегли и да остави Уилям да бъде крал: Половината от британците

Почти половината от британците смятат, че принц Чарлз трябва да се оттегли и да остави сина си принц Уилям да стане крал, сочи проучване.



Проучването на Ipsos установи, че 42% от хората смятат, че престолонаследникът трябва да се оттегли, за да може Уилям да заеме престола.



За сравнение, 24% смятат, че принцът на Уелс не трябва да отстъпва място на херцога на Кеймбридж, а 29% нямат силни чувства по въпроса.



Проучването обаче показва също, че 48% от хората в Обединеното кралство все още вярват, че Чарлз ще се справи добре със задачата си, докато 19% смятат, че той ще се справи зле, а 27% - че няма да се справи нито добре, нито зле.

 

 Проучването, което включваше интервюиране на представителна извадка от 2055 пълнолетни британци на 24 и 25 март, установи също, че делът на хората, които гледат положително на Чарлз, се е увеличил от 2018 г. насам до 43% - с 11 процентни пункта. Повече от една трета (36%) смятат същото за херцогинята на Корнуол.



Но британците са много по-склонни да имат добро мнение за кралицата, която се оценява положително от 69%, за Уилям, който се оценява положително от 64%, и за херцогинята на Кеймбридж, която се оценява положително от 60%.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !