12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Домусчиев преизбран за нов мандат като Боби, издаде се за Нинова

отпечатай новината

01.06.2022 14:46 | Видян 462 пъти

Домусчиев преизбран за нов мандат като Боби, издаде се за Нинова

Кирил Домусчиев е бил преизбран за нов 4-дневен мандат като председател на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Това е станало на 31 май т.г., след завръщането му от финала на Шампионската лига в Париж, както се разбра от пресконференция на новия стар лидер на работодателската организация в Деня на детето.

 

Той използва случая, за да съобщи, че протестът на бизнеса и синдикатите се отлага за 24-и и 29-и юни, а не се отменя, тъй като няма и досега разписани „черно на бяло”, както се изрази, противоинфлационни мерки от правителството, а само медийни разкази.

 

„Българската икономика не е конкурентоспособна по простата причина, че ние плащаме най-скъпата електроенергия и най-скъпия газ! Това рефлектира върху нашите експортни възможности, върху нашата конкурентоспособност и съответно върху нашите възможности да инвестираме и да я развиваме тази икономика! В крайна сметка рефлектира и върху приходите на населението и върху инфлацията!”, разпалено обясни Домусчиев, който е и един от малкото останали индустриалци в страната с реални производства в големи заводи.

 

За да няма никакво съмнение и подозрение как БСП без субсидия проведе 3 предизборни кампании – последната от тях най-многомилионна, а лидерът й, вече като вицепремиер скоростно налива форми, Домусчиев, чиито основни партньори в бизнеса и политиката са ясни, категорично заяви пред И. Беновска:

 

  „С Корнелия Нинова имаме разбирателство, да! Тя е министър, който ни подкрепя и категорично застана зад нашите искания! Даже някои от идеите и инициативите дойдоха от нейния екип, които ние също възприехме”.  

 

Той не спести отношението си с категорично изказване по адрес на друг член на кабинета: „Не бих желал да коментирам спортния министър нито с добро, нито с лошо!”.

 

Илиян Костадинов

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !