Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Обвиниха Хари и Меган в огромно лицемерие заради частен самолет в стил руски олигарх

отпечатай новината

08.06.2022 10:45 | Видян 812 пъти

Обвиниха Хари и Меган в огромно лицемерие заради частен самолет в стил руски олигарх

Хари и Меган бяха обвинени в "огромно лицемерие", след като отлетяха обратно за Калифорния от платинения юбилей на кралицата с частен самолет в стил "руски олигарх".



Екологично настроените херцог и херцогиня на Съсекс се върнаха в имението си Монтесито за 11 милиона паунда заедно с децата си Арчи и Лилибет с бензиновия Bombardier Global 6000 още преди да е започнал големият финал на юбилейния конкурс в неделя.



Bombardier е "свръхдълъг пробег" - 13-местен частен самолет, който се предлага със собствена "частна каюта" с плоско легло и може да измине повече от 6000 мили без спиране. Не е ясно кой е платил за полета на стойност 160 000 паунда.

 

Експертите по климата смятат, че пътуването е довело до отделянето на десет пъти повече въглеродни емисии, отколкото ако Съсекс бяха използвали търговски полет. Полетът на кралската двойка от Фарнбъро до Санта Барбара е довел до отделянето на близо 60 тона въглероден диоксид в атмосферата, според доставчика на чартърни полети Paramount Business Jets.



Съгласно условията на Парижкото споразумение за задържане на глобалното затопляне под 2C въглеродният бюджет на всеки човек не трябва да надвишава 2,1 тона годишно - което означава, че Хари и Меган са го надвишили близо 15 пъти само за един полет.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !