Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Нов филм за Петя Дубарова с премиера

отпечатай новината

01.11.2022 16:15 | Видян 513 пъти

Нов филм за Петя Дубарова с премиера

На 2 ноември (сряда), от 21:00 ч. по БНТ 1, ден след Деня на будителите, поредицата „БНТ Представя“ ще запознае зрителите с филм за вечното дете на българската поезия Петя Дубарова – „Аз съм Петя“.
Снимките на филма „Аз съм Петя“ са проведени през лятото на 2022 година в Бургас, където са взели участие момичета от няколко местни гимназии и актьорски школи.

 

За тях и за всички млади хора в Бургас, името Петя Дубарова значи много – тя е пътеводител в света на поетичното, красивото и мечтаното. Въпреки че нейният живот е белязан от драмата на несправедливостта и завистта, тя е пример за това, че истинският талант винаги ще вдъхновява, независимо от времето.

 

През периода на социализма в края на 70-те години и началото на 80-те години образът на Петя Дубарова се превръща в образ на човешкия бунт. Стиховете и откъсите от дневниците на Петя ще отведат зрителите на БНТ отново в нейния Бургас и в нейната крехка душевност. Сценарист и режисьор на „Аз съм Петя“ е Димитър Шарков, а автор на красивите кадри е оператора Николай Илиев.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !