Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Крал Чарлз III назначи снаха си Кейт за Полковник от ирландската гвардия

отпечатай новината

22.12.2022 16:39 | Видян 518 пъти

Крал Чарлз III назначи снаха си Кейт за Полковник от ирландската гвардия

Крал Чарлз III назначи снаха си за нов почетен Полковник от ирландската гвардия. Като такава тя ще присъства на годишното отбелязване на празника на Свети Патрик и ще вдига тост с бира "Гинес" - прочута ирландка марка.

40-годишната принцеса Кейт всъщност поема ролята от най-близкия ѝ човек: нейния съпруг, принц Уилям, съобщава "People". Кралица Елизабет направи внука си почетен полковник от ирландската гвардия през 2011 г., само два месеца преди кралската сватба на Кейт и Уилям, когато младоженецът носеше червената офицерска униформа на ирландската гвардия за церемонията в Уестминстърското абатство.

Принц Уилям вече има нова собствена кралска роля - крал Чарлз го обяви за Полковник от уелската гвардия, отговаряйки на новата му титла принц на Уелс. Това стана ясно в реч, произнесена само един ден след смъртта на кралица Елизабет на 8 септември.

Кралица Камила също има нова титла: тя е определена от съпруга си като полковник от Гренадирската гвардия, чест, която беше отнета от принц Андрю от покойната му майка.

Назначаването на новите полковници изяснява някои от въпросите, които възникнаха, след като принц Андрю беше лишен от титлата в резултат на скандала около връзката му с Джефри Епщайн.

Дворецът също така обяви, че първото публично честване на рождения ден на крал Чарлз, известно като Trooping the Colour, ще се състои на 17 юни 2023 г., само шест седмици след коронацията му на 6 май.

Действителният рожден ден на крал Чарлз е през ноември, но подобно на покойната му майка кралица Елизабет, той ще празнува през юни по практична причина: по-добро време.

Смята се, че традицията е започнала по време на управлението на крал Джордж II през 1748 г.

Джордж II е роден през октомври, но ежегодният "Trooping the Colour" се превръща в празник на монарха, както и на въоръжените сили. "Trooping the Color" се превърна в открояваща се дата в кралския календар по време на управлението на кралица Елизабет. През тези 70 години на трона, телевизията, и по-късно снимките, съживиха феерията за милиони хора по света и показаха кралското семейство в този момент. 

В парада ще участват над 1400 войници, 200 коня и 400 музиканти. Докато някои кралски особи ще участват на кон, други ще направят разходка с карета от Бъкингамския дворец до конната гвардия, след което крал Чарлз ще поздрави всички на парада.

След това членовете на кралското семейство ще се съберат на балкона на Бъкингамския дворец, за да наблюдават прелитането на самолетите на Кралските военновъздушни сили и Червените стрели.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !