Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Как д-р Емилова даде нов живот на жена с множествена склероза разказва премиерен филм

отпечатай новината

01.03.2023 15:17 | Видян 659 пъти

Как д-р Емилова даде нов живот на жена с множествена склероза разказва премиерен филм

Чудесата са реални, показва документалният филм Керанка, глад за живот. Той разказва историята на Керанка Костова, която вече 17 години живее пълноценно, при това на високи обороти, с диагнозата множествена склероза. Невероятно, но факт!


Свой спасител и лечител тя открива в лицето на д-р Людмила Емилова и нейния режим на омекотена форма на гладуване с плодове и чай.

 

Режисьор е Ирина Иванова, а съсценарист на филма е създателката на списание EVA, негов издател и бивш главен редактор в продължение на 20 години Милена Попова. Премиерата е на 1 март в Дома на киното в София.

 

Керанка, чието име е персийско и означава „слънце”,  е на 43 години. От Бургас е, но живее в красивото странджанско село Дюлево. Омъжена е за ученическата си любов Георги, с когото имат 22-годишна дъщеря Златилина, неотдавна завършила журналистика в Софийския университет.

 

Кери, както я наричат близките ѝ, работи през седмицата в собствен фризьорски салон в Бургас.
От много години се занимава с народни песни и танци, води курсове за деца в читалището на близкия град Средец, а от няколко месеца вече е и студентка по хореография във Варненския университет.
Обожава селото, в което живее, къщата, която двамата със съпруга ѝ ремонтират основно, след като я купуват преди няколко години, щъркеловото гнездо върху близкия телеграфен стълб, градината си с цветя и зеленчуци…



Винаги е искала точно това – просто нормален живот. Да може да се движи, да работи, да се грижи за любимите си хора, да танцува, да пее, да се радва на живота.
Каква мечта е това, вероятно ще си кажат много от вас, понеже сме свикнали да мечтаем за труднопостижимото, а не за това, което ни е дадено, което вече имаме. Случаят с Керанка обаче е по-различен.


 


Тя е едва на 20, когато ѝ поставят диагноза „множествена склероза“. Силни болки по цялото тяло, загуба на зрението, сковаване на крайниците, парези… Пристъпите са чести и все по-тежки, а лекарската прогноза е безмилостна – инвалидна количка.


Кери е на 25, когато болестта я разтърсва с поредната тежка криза, но този път я оставя с почти парализирани крак и ръка и с пареза на половината лице. Точно тогава ѝ попада книгата на Лидия Ковачева „Гладът – приятел и лекарство“, с която именно започва голямата промяна в живота ѝ. Кери разбира, че д-р Людмила Емилова практикува метода на лечение на Лидия Ковачева, и решава да я потърси за консултация. Д-р Емилова е лекар с три специалности – вътрешни болести, кардиология и ревматология и здравен мениджмънт. Завършила е медицина през 1969 г. След като изпитва метода на омекотеното гладуване на Лидия Ковачева върху себе си и успява да се спаси от много тежки заболявания, решава да напусне сигурната си работа като кардиолог и да се впусне в една истинска авантюра – да създаде Център за лечение с плодове (по-късно преименуван в Клиника „Д-р Емилова“.)

 

Годината  е 1993-та, точно преди 30 години. Тогава д-р Емилова е отричана, хулена, дори преследвана за работата си като холистичен лекар, който лекува без медикаменти.
Но постепенно пациентите, намерили спасение за заболявания, обявени от официалната медицина за нелечими, се увеличават.


 

Методът е прост, но предизвикателен – омекотено гладуване в продължение на 20 дни, през които се приема само определено количество плодове. След това идват 10 дни на бавно и постепенно захранване.
През 2005 г. Кери, която тогава вече се движи с помощта на патерица и е напълно отчаяна, и съпругът ѝ Георги заминават за Св. св. Константин и Елена, където и до днес се намира клиниката на д-р Емилова. И се случва чудото.


 

Оказва се, че когато ученикът е готов, наистина се появява точният учител.
Керанка провежда първия си пълен курс гладуване с плодове и захранване и оттогава, вече 17 години, двете с д-р Емилова стъпка по стъпка, ръка за ръка и рамо до рамо побеждават болестта заедно.


 

 


 

Мария Пенчева

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !