12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Три дни след коронацията на баща си принц Хари ще прекрачи прага на лондонски съд

отпечатай новината

07.04.2023 00:55 | Видян 725 пъти

Три дни след коронацията на баща си принц Хари ще прекрачи прага на лондонски съд

Принц Хари се очаква да се яви като свидетел през юни в лондонски съд по дело срещу британски таблоид за незаконен достъп до мобилния му телефон, предават медиите в Обединеното краство.

Съдебният процес е срещу издателя на в. "Mirror", а страна по него са херцогът на Съсекс и още трима души. Първото заседание е насрочено за 9 май, като се очаква продължителността му да е между шест и седем седмици. Това означава, че процесът ще започне три дни след коронацията на крал Чарлз Трети.

Предварителният график на свидетелите предвижда малкият син на монарха да се яви в залата в началото или средата на юни. Не е ясно дали той и съпругата му Меган Маркъл ще присъстват на коронацията.

Това ще бъде второто явяване на аристократа пред Върховния съд в британската столица за три месеца, след като изненадващо се появи миналата седмица на подобно дело.

Тогава той бе част от тридневните изслушвания, за да разбере дали делото за хакване на мобилни телефони, което заведе заедно с Елтън Джон, актрисите Елизабет Хърли, Сейди Фрост и други, ще продължи след съдебно оспорване от страна на издателя на вестник "Daily Mail".

 

 
Снимка: Getty Images

 

Присъствието му в залата по време на правните спорове показва значението на делото за Хари в по-широката му битка срещу британските медии. Той води няколко дела срещу таблоиди.

Издателите на Острова платиха стотици милиони долари за уреждане на искове отпреди повече от десетилетие, според които журналисти и наети от тях частни детективи незаконно са получили достъп до гласовите пощи на известни личности, политици и други обществени фигури.

В делото срещу "Mirror Group Newspapers" се твърди, че гласовите съобщения на Хари са били прихванати незаконно, пише БТА. Издателят обаче оспорва тези твърдения и настоява, че са предявени прекалено късно.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !