12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Ето журито на 76-ия фестивал в Кан

отпечатай новината

04.05.2023 12:08 | Видян 230 пъти

Ето журито на 76-ия фестивал в Кан

На 28 февруари Рубен Остлунд беше обявен за председател на журито. В това ново издание, което следва 75-ата годишнина, Фестивалът в Кан желае да приветства ново поколение артисти, които режисират, играят, пеят и пишат.

 

Заедно с председателя, който два пъти е получавал "Златна палма", в състава на журито влизат мароканската режисьорка Мариам Тузани, френският актьор Дени Менохет, британско-замбийският сценарист и режисьор Рунгано Ньони, американската актриса и режисьорка Бри Ларсън, американският актьор Пол Дано, афганистанският автор Атик Рахими, аржентинският режисьор и сценарист Дамиан Шифрон и френската режисьорка Жулиета Дюкурньо, която спечели голямата награда през 2021 г.

Журито ще има задачата да присъди "Златната палма" на един от 21-те филма, обявени в конкурсната програма. Наградите ще бъдат разкрити на 27 май на церемонията по закриването, която ще бъде излъчена на живо от France Télévisions във Франция и от Brut. в международен план. Тя ще бъде последвана от последната прожекция на фестивала: Elemental, анимационният филм на Peter Sohn.


 

  Делян Сталев

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !