Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Тони Димитрова също се оплака от Владислав Славов

отпечатай новината

06.07.2023 09:09 | Видян 1110 пъти

Тони Димитрова също се оплака от Владислав Славов

Тони Димитрова също се оплака от продуцента, забранил на Силвия Кацарова да пее песните си Владислав Славов. Той опитал да вземе три от песните и на Тони Димитрова, но авторите им не приели сделката, разказа поп легендата в разговор с репортера ни Виктория Симеонова.

Преди седмици ви показахме как въпросният телевизионен водещ и певец е получил правата над името “Мелодия на годината”. Недоглеждане на БНТ е довело до това през 2015 година той да запази търговската марка и сега да обикаля страната с турне, кръстено на едноименния конкурс.

Казусът със Силвия Кацарова

Преди време известната изпълнителка се натъква на свои дискове, които се продават в различни сайтове в България и чужбина. Оказва се, че ги продава „БГ-мюзик 18” – фирма, собственост на Владислав Славов. Кацарова завежда дело срещу него и го печели в края на 2022 година.

Но Славов решава да ѝ отмъсти и успява да убеди авторите на текстовете на 7 от емблематичните ѝ песни да му прехвърлят правата си. По думите на адвокат Мария Янева те са били въведени в заблуждение, за което в момента водят дела срещу въпросния продуцент. Но по този начил Славов се опитва да забрани на Кацарова да пее песните си. Той подава сигнали срещу нея в полицията и ГДБОП. Там са привиквани и други музиканти, дръзнали да я подкрепят. Тормозът продължава и към момента. Сред извиканите на разпит са дует “Ритон”, Тони Димитрова, Георги Христов и Ненчо Балабанов.

Очаква се ново съдебно решение по казуса, което вероятно да върне правата на Силвия Кацарова над собственото ѝ творчество.

Отговорът на Славов

Опитахме се да поканим Владислав Славов в интервю да представи гледната си точка. Часове след като прие поканата ни и поиска да му изпратим въпроси на имейла, той отказа участието си. Причината – щом имаме въпроси извън традиционния ПР на “Мелодия на годината”, значи “изпълняваме поръчки” и не може да говори с нас. Поиска да му предоставим данните на хората, сигнализирали ни за съмнителното придобиване на марката “Мелодия на годината”. Позовавайки се на правото на защита на източниците си, репортерът ни отказа. Вики обясни, че може да предостави текста на сигналите, но не и данните за контакт с подателите. Изрази и съмнения, че Славов може да ги заплаши.

Продуцентът заплаши да ни съди, ако допуснем “грешка”, каквото и да се има предвид с това.

Казусите с Тони Димитрова

Освен че е опитал да получи правата за три от песните на бургаската звезда, Владислав Славов се е опитал и да ѝ отмъсти за желанието да представи някои притеснителни факти около неговата дейност. Изпращал е сигнали срещу нея в полицията, ГДБОП, НАП и дори Комисията за защита от дискриминация. В един момент е сигнализирал на Прокуратурата за служителите на НАП и ГДБОП, които са установили, че Тони Димитрова няма нарушения. Всичкото това в опит да я принуди да не говори за начините, по които той се сдобива с правата на хиляди златни български хитове.

Но Тони Димитрова е категорична – няма да се откаже от битката с несправедливостта. Ние от “Господарите” също категорично заставаме зад хората, пострадали от схемите на този продуцент. Пожелаваме му да постигне свои собствени успехи един ден! Предвид последния разговор на репортера ни с него и тоталния му отказ да говори пред нашата камера този път не сме го търсили за коментар.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !