Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Как Франк Синатра помогнал на Тони Бенет

отпечатай новината

25.07.2023 11:05 | Видян 281 пъти

Как Франк Синатра помогнал на Тони Бенет

Златните години на легендарният изпълнител Тони Бенет, който почина миналата седмица, настъпиха в края на един труден период, белязан от неконтролируема употреба на наркотици, депресия, два развода и финансови проблеми, включващи огромен дълг от 2 млн. долара към данъчната служба.

И въпреки това - кой е човекът, спасил кариерата му?

Наред с тези проблеми, Тони водеше привидно добър живот, защото "той си плащаше с пари", според човек, познавал го отблизо. Но "не всичко беше гладко".

Бенет израства в бедност в Куинс, Ню Йорк. След като служи във Втората световна война, той е открит от певицата Пърл Бейли, докато свири в Гринуич Вилидж. Скоро Боб Хоуп подписва договор с него за турне. "И оттогава съм на път", шегуваше се Бенет приживе.

Имаше и много повратни моменти. Един от тях идва в началото на 60-те години, когато артистичните различия доведоха до разрив между Бенет и изпълнителите на звукозаписните компаниии. Тогава един от неговите идоли - и конкуренти - му се притичва на помощ. "След като Франк каза, че съм неговият фаворит, всички искаха да ме чуят. Това беше вероятно най-щедрото нещо, което някой артист е правил за друг", казва Бенет за Франк Синатра - неговият вечен съперник.

 

Снимка: Getty Images

 

В интервю през миналия век той споделя за вредните пороци, които е имал. "Кокаинът се лееше свободно като шампанско. Първоначално изглеждаше модерно да се прави. Но с течение на времето ставаше все по-трудно да откажеш, когато ти го предложат."

С наближаването на края на 70-те години Бенет се оказва без мениджър, без звукозаписен договор, с оскъдни участия извън Лас Вегас и с втори неуспешен брак. Смъртта на любимата му майка Ан през 1977 г. също го съсипва. Кулминацията на всичко това е две години по-късно, когато той взима свръхдоза кокаин и изпада в безсъзнание във ваната. За щастие е открит точно навреме, за да бъде откаран в болница.

"Това беше период на страдание", разказва Бенет. Въпреки хаосът, той оцелява и процъфтява. В последните си години продължава да издава хитове като "Cheek To Cheek" - съвместната му работа с Лейди Гага, която спечели "Грами". Двамата се разбират толкова добре, че Гага дори позира гола за Бенет, който бе и опитен художник.

"Тя беше толкова професионална и елегантна, колкото съблечена, така и облечена", са думите на Бенет. "Много се забавлявахме заедно."

 

Снимка: Getty Images

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !