Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Матю Макконъхи осигурява самолет за спешна помощ опожарения остров Мауи

отпечатай новината

17.08.2023 12:40 | Видян 383 пъти

Матю Макконъхи осигурява самолет за спешна помощ опожарения остров Мауи

Холивудският актьор Матю Макконъхи съобщи, че той и семейството му финансират самолет за спешна помощ, който да достави стоки от първа необходимост на Мауи на фона на смъртоносните горски пожари, обхванали хавайския остров, пише "Hollywood Reporter".

Във видео, споделено на страниците на носителят на "Оскар" и съпругата му Камила Алвес Макконъхи в Instagram, той и синът му Леви казват, че са си партнирали с организацията "Baby2Baby", за да финансират самолет, "пълен със стотици хиляди допълнителни спешни доставки за незабавно подпомагане на децата и семейства на Мауи".

"Благодарни сме, че можем да помогнем за осигуряването на тези жизненоважни доставки за деца и семейства, които се нуждаят от тях", гласи надпис, придружаващ публикацията.

Във видеото артистът обяснява също как "Baby2Baby" работи в сътрудничество с различни организации на острова, за да се определи от какво се нуждаят засегнатите от бедствието хора в момента.

От организацията съобщиха, че други известни личности, сред които Кери Уошингтън, Оливия Уайлд, Зоуи Дешанел, Джена Дюан, Киара, Меган Трейнър, Ким Кардашиян, също са засвидетелствали в социалните медии подкрепата си дейността ѝ за подпомагане на пострадалите жители.

Миналата седмица пожар, подхранван от сухото лято и силните ветрове от преминаващ ураган, обхвана историческия град Лахайна на остров Мауи, припомня БТА. Това е най-смъртоносният горски пожар в САЩ от повече от век. Броят на жертвите вече е над 100, но се очаква той да се увеличи, тъй като екипите продължават да претърсват района.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !