Меги Димчева с премиера на Чудесата в...

„Чудесата в нас“ ще се случат на 6 юни, 19:00 ч., в...

За какво са ни всичките велоалеи:...

За какво са ни всичките велоалеи: Фото на деня

На 51 години Наоми Кембъл закри модната седмица в Милано, облечена в бельо

отпечатай новината

29.09.2023 16:55 | Видян 875 пъти

На 51 години Наоми Кембъл закри модната седмица в Милано, облечена в бельо

Седмицата на модата в Милано беше изпълнена с много грабващи моменти този сезон – Райън Гослинг беше на първия ред за дългоочакваното първо шоу на Сабато Де Сарно за Gucci, Питър Хокингс направи своя дебют като творчески директор на Tom Ford и Клаудия Шифър се върна на пистата на Versace. Въпреки това, моментът, който предизвика най-голям шум в социалните медии, без съмнение е Наоми Кембъл, която представи характерния си стил в Dolce & Gabbana, носейки тиранти и прозрачна плъзгаща се рокля.


 


 



Кембъл играе ролята на кастинг от десетилетия и в Dolce тя напомни на всички точно защо се е издигнала до статут на супермодел след първото си ревю на седмицата на модата в Jasper Conran през 1986 г. Характерната й походка е мощна и плавна – тя дори някак успява да размахва косата си в такт с нейните стъпки – и толкова почитан, че е увековечен в текста на „Get Me Bodied“ на Beyoncé.

„Не искаме да изглежда така, сякаш е само за поколението на социалните медии“, каза Доменико Долче пред модния критик на британския Vogue Андерс Кристиан Мадсен в Милано за кастинга за шоуто през пролетта на 2024 г. „Искаме да се обърнем към жени от всички възрасти, поради което не сме избрали само нови лица, но и утвърдени модели. Искаме по-зрели жени. Всички говорят за новите поколения, но е важно да гледаме към жени от всички възрасти и форми.“

Казано ясно, никой не ходи по модната писта като Наоми Кембъл. „Все още ми харесва, но е изнервящо! Защото съм на 51 години и ходя с момичета на 18!“ моделът каза по-рано за британския Vogue в интервюто си за корицата през март 2022 г. „Страхотно е да съм с тези млади хора на моята възраст, но трябва да кажа, че на едно от шоутата си казах: „Хайде, момичета! Вдигнете краката си! Защо ходите толкова бавно?“

В същия разговор тя обясни как през 90-те е успяла да създаде походка, с която да се чувства лична и разпознаваема: „Определено чувствам, че времето ми беше по-радостно. Трябваше да покажем личността си.”


 



Този септември всичко беше за оригиналните супермодели, тъй като Синди, Кристи, Линда и Наоми бяха на корицата на септемврийския брой на Vogue и затвориха Vogue World: London, като вървяха ръка за ръка на сцената, докато Ани Ленъкс пееше химна „Sweet Dreams“ ”. В момента супер звездите също участват в дългоочакван документален филм на Apple TV+, който описва стратосферния им възход през 90-те години и влиянието, което са имали върху модната индустрия. Нещо ни подсказва, че това не е краят на този супер септември и ще видим повече от "крачката" на Наоми в Париж.


 

 


 

 


 

 


 

Източник: Vogue

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !