Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Сериалът Черна торта вече и на книга

отпечатай новината

07.12.2023 13:48 | Видян 272 пъти

 Сериалът Черна торта вече и на книга

 "Черна торта" (издателство Емас) от Шармейн Уилкерсън - пъстър, пропит с аромат на карибски ром и океанска сол роман, който вече стигна и до малките екрани с едноименния сериал, излязъл от продуцентската къща на Опра Уинфри. В България може да се гледа в Disney+.  Книгата  е впечатляващият дебют на Шармейн Уилкерсън, провъзгласен и от медиите, и от читателите за една от книгите на 2022 г.


 

Авторката проследява пътя и изборите на едно семейство през поколения и континенти, през преданост и предателства, надежда и разочарование.  1965 г. Кови Линкук , все още младо момиче, е заподозряна в убийството на своя годеник. Тя няма друг избор, освен да избяга от карибския остров, който досега е наричала свой дом, и да изостави  всичко познато – семейството и близките си, дори идентичността си – в търсене на ново начало.  2018 г. Елинор Бенет, вече възрастна дама, ненадейно умира в калифорнийския си дом.


 

След смъртта ѝ адвокат свиква двете ѝ деца Бени и Байрън, за да им предаде нейното последно желание. Елинор им е записала дълго аудиообръщение  и е заръчала да си поделят нейната традиционна ямайска черна торта, „когато настъпи правилният момент“. Въпреки нестихващото неразбирателство между Бени и Байрън те се съгласяват да изпълнят волята на майка си. След като започват да слушат записа, бързо разбират, че цялата история на семейство Бенет почива на лъжи – пред Бени и Байрън се разкрива един нов свят на прикрити самоличности и мрачни тайни. Изглежда, всичко е започнало през 1965 г. с една млада плувкиня, готова на невъзможни неща, за да преобърне съдбата си... Шармейн Уилкерсън без усилие разгръща колоритна мрежа от многопластови герои и разтърсващи случки и ни показва как действията на един човек могат да бъдат съдбовни за всички негови наследници. „Черна торта“ е перфектното четиво за любителите на сърдечните истории – поднесена с много любов и пропита с щедра доза мъдрост.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !