12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Новият герой на авторката на Хари Потър завладява ефира

отпечатай новината

07.12.2023 16:15 | Видян 325 пъти

Новият герой на авторката на Хари Потър завладява ефира

Случаите на Корморан Страйк с тв премиера


 

От 11 декември премиерно тръгва хитовата британска поредица Случаите на Корморан Страйк, базирана на криминалните бестселъри на авторката на Хари Потър – Дж. К. Роулинг. Писателката публикува романите за частния детектив под псевдонима Робърт Галбрейт, а нетипичният персонаж е екранизиран в супер успешен сериал.


 

Зрителите на бТВ ще могат да се насладят на епизодите му всяка делнична вечер от 22ч. В центъра на историята е Корморан (Том Бърк) – ветеран от войната, който работи като частен детектив в малък офис в Лондон. Въпреки че животът му е в пълен безпорядък и е белязан както от физически, така и от психически травми, Страйк използва своя нюх и проницателност, за да разкрива престъпления, с които дори полицията не успява да се справи.


 

Рамо до рамо до него е ентусиазираната му асистентка Робин Елакот (Холидей Грейнджър). Всеки от сезоните носи името на съответния роман. Пилотният проследява събитията в  Зовът на кукувицата, а историите от следващите две книги оживяват в сезоните Копринената буба и В служба на злото.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !