Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Новият БГ филм Чума тръгва по кината от 19 януари

отпечатай новината

12.12.2023 12:17 | Видян 297 пъти

Новият БГ филм Чума тръгва по кината от 19 януари

Новата продукция на Мирамар филм Чума тръгва в кината в цялата страна от 19 януари 2024. Дългоочакваният филм на режисьора Иван Владимиров разкрива лицата на утвърдени звезди и младите надежди на българското кино. Лентата е вдъхновена от творческия гений на Йордан Йовков в неговия разказ През чумавото, и пречупени за големия екран от проф. Боян Биолчев.


 

Действието се развива в началото на 19 век. Чорбаджи Юрдан и синът му Йоно се завръщат от хаджилък и заварват чумата да върлува по българските земи. Пътят към дома е осеян с горящи села, разбойници, хаос и страх. А Йоно бърза за сватба. Неговата годеница Елица го чака - смела и вярна, тя предчувства опасността. Селяните са изгладнели и уплашени. Страхът за секунди може да се превърне в насилие.


 

В главната роля на Чорбаджи Юрдан се превъплъщава магнетичният и многолик Свежен Младенов. Партнират му младите надежди Евелина Бибова, все още ученичка в гимназията и Матей Мичев, студент в НАТФИЗ. В ролите ще видим още Добрин Досев, Велислав Павлов, Станислав Пеев и Людмила Сланева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !