12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Нова автомарка дебютира на пазара тази година

отпечатай новината

03.01.2024 13:00 | Видян 264 пъти

Нова автомарка дебютира на пазара тази година

Volkswagen Group работи върху електрически пикап и SUV, вдъхновени от International Harvester Scout, и компанията ще покаже един от тях това лято.

Автомобилите се разработват от новата базирана в САЩ компания Scout Motors, която миналата седмица пусна промоционален видеоклип, който потвърждава, че разкриването е планирано за лятото на 2024 г.

Главният изпълнителен директор на Scout Скот Кео в началото на миналата година каза, че първото превозно средство на компанията ще бъде SUV. Той също така разкри миналия месец, че Scout работи с Magna International за разработването на своите превозни средства, включително платформата на каросерията на превозните средства.

SUV е превозното средство, което се очаква да бъде разкрито това лято, чийто тийзър беше показан през 2022 г. Производството е планирано да започне през 2026 г. Производството на пикапа ще последва SUV в рамките на една година, каза по-рано Кео.

Производството ще се извършва в нов завод, който ще бъде разположен близо до Колумбия, Южна Каролина. Очаква се близо 2 милиарда долара да бъдат инвестирани в сайта, който може да произвежда превозни средства за други марки на VW Group, вероятно споделящи платформата на Scout. Говори се, че здрав SUV на Audi, насочен към Mercedes-Benz G-Class и Land Rover Defender, е в списъка с желания.

Оригиналният International Harvester Scout, който също предлагаше каросерия пикап и SUV, беше произведен между 1961 и 1980 г. и периодично бяха въвеждани различни актуализации. VW Group придоби правата върху името Scout през 2020 г. с покупката на Navistar, компания наследник на International Harvester.

Интересното е, че Scout предприе стъпки за търговска марка на някои от по-ранните табели с имена, използвани от International Harvester за своите Scouts. Има близо 30 търговски марки, които покриват Scout 80 - името на първия Scout, пуснат от International Harvester през 1960 г. - Scout 800 и Scout II, както и имена на пакети като Aristocrat, Rallye, Sno-Star, Sportstar и други.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !