Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Започват прожекции на дебютния филм на Атанас Михайлов Киберпрестъпност

отпечатай новината

18.01.2024 15:01 | Видян 323 пъти

Започват прожекции на дебютния филм на Атанас Михайлов Киберпрестъпност

Първата спирка от обиколката е на 30 януари, в град Бургас.

По време на специалните прожекции „Киберпрестъпност” ще бъде показаван на ученици и представен от екипа, създал филма. След всяка прожекция ще има дискусия по темите за престъпността в интернет и децата, които се засягат в продукцията. Кампанията на филма се осъществява с пряко партньорство с инициативата „Пази детето в интернет” (https://detetovinternet.bg/).

Филмът “Киберпрестъпност” е с основна тема за опасностите в интернет. Сценарист и режисьор е Атанас Михайлов. Филмът е съвместен проект на Кино академия за таланти (продуцент) и ГДБОП - дирекция „Киберпрестъпност” и е създаден по действителни събития. Сред темите във филма са случайните запознанства в социалните мрежи, които често се превръщат в кошмар, изнудваните момичета от педофили, както и училищния тормоз между съученици, които се снимат тайно в съблекалните след час по физическо и пускат видеата в интернет.

„На всеки 37 секунди се извършва по едно интернет престъпление някъде по света“, казва режисьорът и сценарист Атанас Михайлов.

Във филма участват Александър Велев, Явор Колев, Тервел Пулев, известният телевизионен и радио водещ – Ники Кънчев и други.

Филмът има важната мисия да бъде своеобразен учебен материал, когато служители на ГДБОП разговарят с ученици в училищата и им разясняват опасностите от пребиваването в интернет.
Сред останалите актьори във филма са адвокат Доби Главинчева, Емил Костов, Радослав Колев (познат ни от „Фермата“ по бТВ) Тодор Шейнов, Василена Спасова, Кристина Барганска, Самоел Ованесян. Във филма участва и Явор Колев, създател на отдел Киберпрестъпност (в момента е директор на ИТ и Киберпрестъпност в Лев Инс) – той е създател на иницативата „Пази детето в интернет”.

Оператор на филма е Емилиан Дечев, първи асистент режисьор е Калоян Патерков.

Трейлър на филма можете да гледате ТУК

Ексклузивните прожекции на „Киберпрестъпност” се осъществяват с подкрепата на Лев Инс. Ето градовете и датите, на които ще бъде показан филма:

30.01.23- Бургас
31.01.23 - Стара Загора
01.02.23- Пловдив
05.02.23- Варна
06.02.23- Плевен

Официалната предпремиера на „Киберпрестъпност” е на 09 февруари, 2024г., когато филмът тръгва на голям екран в избрани киносалони в страната. Червеният килим е на 07 февруари, в София, а премиерата на „Киберпрестъпност” е на 16 февруари, тази година. Филмът се разпространява у нас от Александра филмс.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !