Ариа пусна голи снимки

Гола до кръста и със секси панталон с ресни се пусна...

Папи Ханс призна за комплексите за...

Един от съвременните секссимволи на родната музикална...

Банкок е най-посещаван в света пред Париж и Лондон с по 19М туристи, Дубай е №4

отпечатай новината

27.01.2024 08:12 | Видян 617 пъти

Банкок е най-посещаван в света пред Париж и Лондон с по 19М туристи, Дубай е №4

Проучване на Mastercard даде резултат от Global Destinations Cities Index. То класира градовете въз основа на общия брой международни посетители с нощувка и трансгранични разходи.

С други думи, този доклад изброява най-популярните градове в света и най-популярните туристически дестинации.

Чрез разбиране на международните модели на пътуване и изучаване на това как те влияят върху градските икономики, индексът може също да предвиди растеж на посетителите за следващата година.

Посетителите търсят градове, които предлагат бизнес възможности, разнообразни атракции и различни култури. Различните точки на очарованието на тези градове доказват, че хората вече не просто следват тенденциите, а ги задават, като търсят подходящите.

От бавни и романтични до забързани и елегантни, най-посещаваните градове в света имат свое собствено темпо и цвят. Ето кои са топ 10 на най-посещаваните градове в света:

1. Банкок: 22,78 милиона посетители



Банкок, столицата на Тайланд, е най-посещаваният град в света благодарение на огромните 22 милиона международни посетители!

Обгърнат от шума на тук-туки рикшите и постоянна активност е град Банкок, където изследването без карти винаги води до забавни открития.

Насладете се на обичайните градски удобства на мегамоловете и модерните пространства, преди да се обърнете към колекцията му от златни храмове и светилища. Следвайте носа си до безбройните улични пазари на Банкок, пълни с пикантни, кисели, сладки и солени вкусове, след което се качете на лодка, за да стигнете до техните плаващи пазари.

През нощта Чайнатаун и Сукхумвит разкриват оживен нощен живот, който е едновременно космополитен и културен. И да не забравите да се насладите на вълнуващите еднодневни пътувания далеч от този натоварен град!


2. Париж: 19,10 милиона посетители



Париж е вторият най-посещаван град в света и най-посещаваният град в Европа!

Париж ще привлече вниманието ви със своите класически сгради, извити парижки мостове и елегантни булеварди.

Направете круиз по река Сена, за да разгледате набързо историческите паметници на града или се разходете из отделни квартали за Айфеловата кула, Нотр Дам, Лувъра и др.

И като утвърдена столица на изкуството и модата, посетителите не могат да минат без да видят колекциите на Musee d’Orsay и Centre Pompidou. Книжарници с атмосфера, ретро магазини и битпазари оставят своя отпечатък до универсалните магазини в стил ар нуво, като Galeries Lafayette.


3. Лондон: 19,09 милиона посетители



Лондон определено е един от най-популярните градове в света! Готическата архитектура в Лондон е съчетана с пръски от иновации (като Shard, Tate Modern и Sky Garden), предлагащи грандиозни и исторически квартали.

Ще бъдете очаровани от таверните и целия Уест Енд и ще бъдете впечатлени от съвременното изкуство, театър и литература на Лондон.

Поздравявайки ви както с красотата на зелените паркове, така и с градското разрастване, градът ще ви преведе през зашеметяващо историческо пътешествие.


4. Дубай: 15,93 милиона посетители



Дубай се издига от пустинята в целия си футуристичен блясък.

Високи сгради доминират над хоризонта, в които се помещават мегамолове и елегантни офис блокове.

Градският живот се определя от мързеливо пазаруване, места за представления, спокойни места за поклонение и луксозни тераси на покрива.

В покрайнините има плажове, части от природата в контраст с създадените от човека аквариуми и ботанически градини.

И разбира се, можете да се запишете за пътуване в пустинята и да се насладите на яздене на камила или да летите надолу по дюните на четириколка.


5. Сингапур: 14,67 милиона посетители



Зелен и иновативен, Сингапур е град, проектиран с мисъл за бъдещето.

Прескочете от една атракция на друга с ефективната си транспортна система и се насочете към разнообразните квартали на Малката Индия до Чайнатаун.

От амбулантни центрове до улични пазари, до изискани заведения за хранене, вие ще се наситите на многонационална кухня – Сингапур е място, което кулинарите трябва да посетят.

Когато не сте заети с ядене, ще се насладите на луксозния търговски център Orchard Road или ще разгледате известните ботанически градини.


6. Куала Лумпур: 13,79 милиона посетители



Отворете сетивата си, за да поемете живата енергия на Куала Лумпур!

Благодарение на своята мултикултурна смесица от малайска, китайска и индийска общност, градът е дом на джамии и храмове, които се открояват от блестящи небостъргачи.

Този празник на историческото и модерното се проявява и в контрастиращите модни търговски центрове и оживените улични пазари.

Прекарайте ваканцията си в разузнаване на дизайнерски марки и преследване на най-добрите сергии за амбулантни магазини за най-доброто от два свята.


7. Ню Йорк: 13,60 милиона посетители



Ню Йорк, или градът, в който се създават мечти!

Следвайки решетъчния дизайн на града, разходете се по улиците за частни художествени галерии и световноизвестните Met, MoMA и Guggenhiem. Независими книжарници, ярко осветен китайски квартал, бутици от висок клас и хипстърски кафенета водят до грандиозни офис сгради и огромния Сентрал Парк.

Насладете се на пищни представления в Бродуей или яжте през ресторанти на покриви и заведения за хранене в дупка в стената. Ню Йорк е градът, който ще ви развълнува.


8. Истанбул: 13,40 милиона посетители



Истанбул е историческа съкровищница, стратегическото му местоположение е свидетел на много управляващи империи.

Проследявайки времето до гърците, римляните, венецианците и накрая османците, градът е украсен с византийски църкви и императорски джамии.

През последните десетилетия се наблюдават резки скокове в хоризонта, тъй като галерии, музеи и високи офис кули растат заедно със старите.

Посетителите също хвалят кулинарното разнообразие на Истанбул, което е смесица от азиатски и европейски вкус; но местните кебап и мезе са предпочитани.

9. Токио: 12,93 милиона посетители



Ако е имало град, който е живял в бъдещето, това е Токио!

Чистите улици, хромираните небостъргачи и постоянно движещите се тълпи карат Токио да работи 24/7.

Интелигентната електроника и удобната технология определят невероятно високи стандарти на живот.

И все пак сред неоновите табели и блестящото градско разрастване има джобове на зелено и духовно; Токио помни дълбоко миналото си. Посетете улиците Yanezen в стил Едо и спокойния храм Мейджи.

За да изживеете Токио, погледнете покрай модерните кафенета и смелата мода, за да намерите заведения за хранене под релсите, спокойни квартали и скрити светилища.


10. Анталия: 12,41 милиона посетители



Отправете се към зашеметяващата Анталия, стилен град, разположен по протежение на турската Ривиера.

Комбинирайки средиземноморското крайбрежие със запазените стари квартали на Калеичи, Анталия е романтично място за бягство.

Разходете се из града за фино реставрирани османски къщи и се озовете на пристанището.

С уханието на море в ума, разгледайте музея Suna & Inan Kirac Kaleici или музея на Анталия, за да се разходите по алеята на спомените.

Източник: travelness.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !