Пенелопе Крус на 50 (ФОТОГАЛЕРИЯ)

Успешната и талантлива актриса в Холивуд - Пенелопе...

Княжевската пътека към Копитото -...

"Княжевската пътека към Копитото вече е частна и...

Срещата на крал Чарлз и принц Хари продължи само 30 минути

отпечатай новината

07.02.2024 11:28 | Видян 399 пъти

Срещата на крал Чарлз и принц Хари продължи само 30 минути

Принц Хари прекоси Атлантическия океан вчера, за да види крал Чарлз след шокиращата му диагноза рак - но срещата им продължи само 30 минути, според Mirror.

Херцогът на Съсекс беше сниман да пристига в Кларънс Хаус около три без петнайсет, след като беше откаран направо там с полицейски ескорт след 10-часовия си полет от Лос Анджелис.

Това е първият път, когато Хари вижда баща си след коронацията му преди девет месеца - но срещата не беше дълга. Само половин час по-късно, в три и петнайсет, кралят и кралицата бяха видени да махат на тълпите, докато излизаха от Кларънс Хаус.

Оттогава Чарлз и кралица Камила се оттеглиха в Сандрингам, където монархът ще остане, докато се възстановява. Източници от двореца казаха, че сега кралят ще прекарва по-голямата част от времето си в провинцията, като ще се връща в Лондон само веднъж седмично за работа и допълнително лечение.

Отношенията му с най-малкия му син бяха силно обтегнати след решението на Хари да се оттегли като работещ крал през 2020 г. и да изрази няколко оплаквания срещу кралската институция и семейството си в поредица от интервюта. Той имаше ограничени разговори с двамата си най-близки роднини – Чарлз и принца на Уелс.

Противоречивите мемоари Spare, написани от Хари, допълнително накърняват връзките му с баща му и брат му, твърдейки, че Уилям го е нападнал физически, че кралят е поставил собствените си интереси над тези на Хари и е ревнувал от херцогинята на Съсекс.

В телевизионно интервю за популяризиране на книгата, публикувана миналия януари, херцогът разкри състоянието на връзката си с Чарлз и Уилям, като каза, че в момента „не изпраща съобщения“ на брат си и по това време не е говорил с баща си от „доста дълго време“.

Най-малкият син на краля беше видян за последно с членове на монархията, когато посети Обединеното кралство, за да присъства на коронацията на краля през май миналата година без Меган, и според съобщенията отлетя у дома в Калифорния часове след края на церемонията. Страхът за здравето на крал Чарлз върна сина му в Обединеното кралство и там, където има контакт, има възможност за помирение между баща и син – но Хари и Уилям остават отчуждени.

Засега се разбира, че принцът на Уелс не планира да се срещне с брат си по време на краткото си посещение. Нормализиране на отношенията между Хари и баща му все още има дълъг път.

В интервюто си с Опра Уинфри през 2021 г. Хари каза, че Чарлз спира да приема обажданията му, когато се опитва да обсъди оттеглянето си като работеща кралска особа през 2019 г. Той добави: "Баща ми и брат ми са в капан. Те не могат да си тръгнат. И изпитвам огромно състрадание към това".

Най-осъдителният коментар на Хари обаче беше, че старши член на кралското семейство – не кралица Елизабет или покойният херцог на Единбург – твърди, че е изразил „загриженост“ относно цвета на кожата на сина на Съсекс, принц Арчи, преди да се роди. В поредица от интервюта за популяризиране на книгата си Хари атакува репутацията на съпругата на Чарлз, кралица Камила, като каза, че желанието й да изгради отношения с британската преса я прави „опасна“ и критикува опитите й да реабилитира „имиджа“ си за негова сметка.

Само седмици след като мемоарите на Хари бяха пуснати, Хари и Меган бяха помолени да „освободят“ дома си в Обединеното кралство, вила Фрогмор близо до замъка Уиндзор, като докладите твърдяха, че преместването е санкционирано от краля. Но по-късно същата година Хари се е обадил по телефона на баща си на 75-ия му рожден ден миналия ноември, за да му пожелае успех.

Воюващите кралски братя все още може да вземат присърце думите на Чарлз. Според мемоарите на Хари Спейр им казал след погребението на дядо им, херцога на Единбург, „Моля ви, момчета – не превръщайте последните ми години в мизерия“.


автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !