Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

8000 души чакаха да ни видят: Васил Михайлов за Капитан Петко войвода

отпечатай новината

05.03.2024 16:33 | Видян 610 пъти

8000 души чакаха да ни видят: Васил Михайлов за Капитан Петко войвода

В студиото на телевизия Bulgaria ON AIR актьорът сподели какви са очакванията му за бъдещето на България

Тази събота Васил Михайлов гостува в „Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR, а повод за гостуването на познатия на всички българи актьор е стартирането на сериала „Капитан Петко войвода“ в ефира на политематичната телевизия, който се излъчва всеки делничен ден в 19:30 часа.

За образа си на капитан Петко Войвода Васил Михайлов разказва, че е отишъл на градска среща пред паметника във Варна. Имало е около 8 хил. души, които са тръпнели в очакване да го видят.

"Не знаех, че вътре киното е вече пълно. Когато ги поканих да отидем отсреща в училището, извикаха: "Води ни!". Бяхме почти пред гражданска война. Вечерта, като се прибрахме, треперехме. Отидохме на бар и там никой не ни познаваше. Малък Петко плачеше и казваше: "Войводо, цяла Варна беше наша, а сега никой не ни знае", каза Михайлов.

Той се превръща в един от най-обичаните български актьори, като при обиколката на екипа из страната актьорът е посрещан като национален герой с хляб и сол.

В ефира на Bulgaria ON AIR той призна, че една от най-големите му болки е тази, че сме много разделени. На въпрос какво е бъдещето на България, той отговори, че е оптимист, но му става тъжно, защото младите бягат навън и им е много лесно, защото няма нещо, което да ги влече обратно.

"Животът навън е друг и те забравят откъде са дошли и какви са нашите традиции", сподели Михайлов.
В разговор с водещата Ганиела Ангелова той сподели, че още като студент е играл във Военния театър, участвал е в осем пиеси, половината в репертоара на класа, а другите четири - в двугодишен курс за режисьори.

"Отидох в провинцията с 10-15 натрупани неща. Мен ме избра Асен Шопов, за което съм му цял живот благодарен. Отидох в театъра в Димитровград. Закриха го и го събраха с Хасково. Последната година бях и директор. Около 20 души бяха млади колеги, но вече с опит", разказа Васил Михайлов в студиото на предаването.

По думите му на хората, които се занимават с изкуство, не им е мястото в политиката. Актьорът отбеляза и, че не се дава на кого да е да прави филм за Ботев и Левски.

"В първия филм за Ботев играх поп Сава Катрафилов. На Ботев текстът е ясен: "Тръгнал съм да освобождавам този робски народ", посочи Михайлов.

Пълното интервю с актьора Васил Михайлов можете да гледате в сайта на политематичната телевизия – bgonair.bg или в YouTube канала на Bulgaria ON AIR.
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !